Vampir Avcısı Buffy
Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale'e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High'a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy'nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı'ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen Avcı'ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles'ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel'ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.
Hellmouth'a Hoş Geldiniz
Bölüm 1
/Hellmouth'a Hoş Geldiniz
Yayın Tarihi: 10 Mart 1997
Lise ikinci sınıf öğrencisi Buffy Summers, Sunnydale lisesine nakip yaptırır. Orada yeni Gözetmen'i ile tanışır ve gerçek kaderinden kaçamayacağını öğrenir.
Hasat
Bölüm 2
/Hasat
Yayın Tarihi: 10 Mart 1997
Angel adındaki bir yabancı, Buffy'e Hasat'ı durduramazsa, Cehennem Ağzı'nın açılacağını ve Efendi'nin serbest kalacağını söyler.
Cadı
Bölüm 3
/Cadı
Yayın Tarihi: 17 Mart 1997
Hayatında bir nebze olsun normallik isteyen Buffy, amigo kız takımına girmeye çalışır fakat rakiplerinin onu öldürmek istediğini fark eder.
Öğretmenin Gözdesi
Bölüm 4
/Öğretmenin Gözdesi
Yayın Tarihi: 24 Mart 1997
Xander, gerçekte bir dişi mantis olan yedek bir öğretmene vurulur. Öğretmenin amacı bakir oğlanlarla çiftleşmek, sonra kafalarını koparmaktır.
İlk Randevuda Erkeği Sakın Öldürme
Bölüm 5
/İlk Randevuda Erkeği Sakın Öldürme
Yayın Tarihi: 31 Mart 1997
Kutsanmış Olan adlı savaşçı vampirin gelişini beklerken, Buffy'nin Bronze'daki büyük randevusu, cenaze evine baskınla biter.
Sürü
Bölüm 6
/Sürü
Yayın Tarihi: 07 Nisan 1997
Hayvanat bahçesine yapılan bir gezi, Xander ve bir grup kötü çocuğun, şeytani bir sırtlanın ruhu tarafından ele geçirilmesiyle ölümcül bir hâl alır.
Angel
Bölüm 7
/Angel
Yayın Tarihi: 14 Nisan 1997
Buffy, Angel'ın gerçek kimliğini keşfettiğinde tutku dolu bir an, kabusa dönüşür. Ayrıca Angel'ı neredeyse 100 yıldır etkisi altında tutan Çingene lanetini öğrenir.
Ben, Robot... Sen, Jane
Bölüm 8
/Ben, Robot... Sen, Jane
Yayın Tarihi: 28 Nisan 1997
Willow farkında olmadan Moloch adında güçlü bir iblisi internete salar ve iblis, Sunnydale'in bilgisayar düşkünlerini kendi çaresiz piyonlarına dönüştürür.
Kukla Gösterisi
Bölüm 9
/Kukla Gösterisi
Yayın Tarihi: 05 Mayıs 1997
Buffy, bir vantrolog kuklasının, okul yetenek gösterisinde yer alan sınıf arkadaşlarının organlarını çaldığından kuşkulanır.
Kâbuslar
Bölüm 10
/Kâbuslar
Yayın Tarihi: 12 Mayıs 1997
Komadaki bir çocuğun kabus dolu dünyası Buffy ve arkadaşlarını en büyük kabuslarının gerçek olduğu bir aleme gönderir.
Gözden Uzak, Gönülden Uzak
Bölüm 11
/Gözden Uzak, Gönülden Uzak
Yayın Tarihi: 19 Mayıs 1997
Cordelia, Sunnydale Lisesi Mayıs Kraliçesi yarışmasına hazırlanırken, görünmez bir güç en yakın arkadaşlarına saldırmaya başlar.
O Kötüyken
Bölüm 1
/O Kötüyken
Yayın Tarihi: 15 Eylül 1997
Buffy, Efendi'yi alt ettikten sonra yaz tatilinden geri döner ve eskiden olduğu gibi eğlenceyi seven bir avcı değildir. Kalan vampir nüfusunun Efendi'yi diriltmeyi planladığını keşfettiğinde etrafına karşı olan soğuk ve mesafeli davranışları artar.
Montaj Gereklidir
Bölüm 2
/Montaj Gereklidir
Yayın Tarihi: 22 Eylül 1997
Bir dizi mezar hırsızlığının ardından, hayata yeni döndürdüğü abisine bir kız arkadaşı yaratmak isteyen bir fen kulübü öğrencisi çıkar.
Okul Zor
Bölüm 3
/Okul Zor
Yayın Tarihi: 29 Eylül 1997
Spike adında bir vampirin şehre gelip Avcı’ya karşı saldırıya geçmesiyle, Buffy’nin annesi Sunnydale Lisesi’nde mahsur kalır.
Inka Mumya Kız
Bölüm 4
/Inka Mumya Kız
Yayın Tarihi: 06 Ekim 1997
500 yıl önce bir lahde canlı gömülen güzel bir İnka prensesi, Sunnydale Doğa Tarihi Müzesi'nde kazara hayata geri döndürülür.
Sürüngen Oğlan
Bölüm 5
/Sürüngen Oğlan
Yayın Tarihi: 13 Ekim 1997
Buffy ve Cordelia, katıldıkları okul kulübü partisinde, sürüngen benzeri bir yaratığa kurban olarak sunulurlar.
Cadılar Bayramı
Bölüm 6
/Cadılar Bayramı
Yayın Tarihi: 27 Ekim 1997
Buffy ve arkadaşları, tuhaf bir dükkândan Cadılar Bayramı kostümleri kiralarlar ve sonunda her biri giydikleri kostüme dönüşür.
Bana Yalan Söyle
Bölüm 7
/Bana Yalan Söyle
Yayın Tarihi: 03 Kasım 1997
Buffy'nin eski erkek arkadaşı olan Ford, Sunnydale'e gelir ve Buffy’nin bilmediği, vampirlere tapan gizli bir mezhebin parçasıdır. Tarikattaki diğerleri, vampirlerin daha yüksek bir yaşam düzeni olduğuna inanan, yanlış yönlendirilmiş gençler olsa da, Ford'un inancının arkasında daha uğursuz bir neden vardır. Yakında kanserden öleceği için, Spike ile sonsuz yaşam karşılığında Buffy'yi teslim etmesi için bir anlaşma yapar.
Karanlık Çağ
Bölüm 8
/Karanlık Çağ
Yayın Tarihi: 10 Kasım 1997
Giles’ın eski günlerinde Ethan Rayne ile çağırdıkları bir iblisin gelip onları Sunnydale’de aramasıyla Giles’ın geçmişi kendisine musallat olur.
Lafım Ne, Birinci Bölüm
Bölüm 9
/Lafım Ne, Birinci Bölüm
Yayın Tarihi: 17 Kasım 1997
Okulda düzenlenen Kariyer Haftası, Buffy’ye geleceğini düşündürtürken, Spike üç profesyonel kelle avcısı kiralayıp onun bütün geleceğini yok etmenin peşindedir.
Lafım Ne, İkinci Bölüm
Bölüm 10
/Lafım Ne, İkinci Bölüm
Yayın Tarihi: 24 Kasım 1997
Spike ve Drusilla düzenleyecekleri bir ayinde Angel’ı öldürmeyi planlamaktadır, Buffy'de Kendra adında gizemli bir avcı ile güçlerini birleştirip Angel’ı kurtarmanın peşindedir.
Ted
Bölüm 11
/Ted
Yayın Tarihi: 08 Aralık 1997
Annesinin Ted adında bir bilgisayar yazılımı satıcısı ile aşk yaşamasından huzursuz olan Buffy, adamın öz geçmişini araştırmaya kalkar.
Kötü Yumurtalar
Bölüm 12
/Kötü Yumurtalar
Yayın Tarihi: 12 Ocak 1998
Öğrencilere ebeveynliği öğrenmeleri için yumurtalar dağıtılır, ancak dağıtılan yumurtalar göründükleri gibi değildirler. Kısa süre sonra yumurtalar çatlar ve içindeki yaratıklar sahiplerini ele geçirir ve onları anne yaratığı kazıp çıkarmaları için okulun bodrum katına götürür.
Sürpriz
Bölüm 13
/Sürpriz
Yayın Tarihi: 19 Ocak 1998
Spike ve Drusilla, insanlığı yok edebilecek bir iblis olan Yargıç’ı diriltmek isterler. Buffy, on yedinci doğum gününde Angel ile beraber onları durdurmalıdır.
Masumiyet
Bölüm 14
/Masumiyet
Yayın Tarihi: 20 Ocak 1998
Buffy, sadece Yargıç ile değil, kendisi ile birlikte olduktan sonra ruhunu kaybedip Angelus'a dönüşen Angel ile de savaşmalıdır.
Evreler
Bölüm 15
/Evreler
Yayın Tarihi: 27 Ocak 1998
Buffy ve ekibi ormanda dolaşan şüpheli bir kurt adamın izini sürerken bir yandan da onu avlamaya çalışan kurt adam avcısının yolundan uzak durmaya çalışırlar. Bu sırada Oz’un peşinde oldukları katil olduğu bilmeden Willow, Oz'a yakınlaşmaya çalışır.
Büyülenmiş, Sıkılmış ve Afallamış
Bölüm 16
/Büyülenmiş, Sıkılmış ve Afallamış
Yayın Tarihi: 10 Şubat 1998
Cordelia Sevgililer Günü'nde Xander’dan ayrılır. Xander da bir cadı aracılığıyla Cordelia'ya bir aşk büyüsü yaptırıp ondan kendisi ayrılır.
Tutku
Bölüm 17
/Tutku
Yayın Tarihi: 24 Şubat 1998
Jenny Calendar, Angel’a ruhunu geri vermek için bir yol ararken Angelus, Buffy’i gece ziyaret edip yatağına hediyeler bırakarak saplantılı işkencesine devam eder.
Ölüm Tarafından Öldürülmüş
Bölüm 18
/Ölüm Tarafından Öldürülmüş
Yayın Tarihi: 03 Mart 1998
Ağır bir grip tanısıyla hastaneye yatırılan Buffy, orada hasta çocuklara eziyet eden bir iblisle savaşır.
Gözüm Sadece Seni Görür
Bölüm 19
/Gözüm Sadece Seni Görür
Yayın Tarihi: 28 Nisan 1998
Trajik aşklarını okulun şu anki sakinlerini kullanarak tekrar yaşamaya kalkışan eski bir öğrenci ile öğretmenin hayaletleri Sunnydale Lisesi’ne musallat olur.
Havanı Alırsın
Bölüm 20
/Havanı Alırsın
Yayın Tarihi: 05 Mayıs 1998
Sunnydale yüzme takımının bazı üyeleri, derileri yüzüldükten sonra ölmüş olarak bulunurlar. Xander takım geri kalan üyelerini korumak için gizli kimlikle takıma katılır.
Dönüşüm, Birinci Bölüm
Bölüm 21
/Dönüşüm, Birinci Bölüm
Yayın Tarihi: 12 Mayıs 1998
Angelus, dünyayı cehenneme çevirmenin peşinde olan antik bir iblisi getirmeye kalkınca Kendra, Buffy’ye yardım etmek için geri döner.
Anne
Bölüm 1
/Anne
Yayın Tarihi: 29 Eylül 1998
Artık büyük şehirde yaşayan Buffy, erkek arkadaşı gizemli bir biçimde ortadan kaybolan bir kadına yardım ederken arkadaşları Sunnydale’de kötülüğün güçleriyle kendi başlarına savaşmaktadır.
Ölü Adamın Partisi
Bölüm 2
/Ölü Adamın Partisi
Yayın Tarihi: 06 Ekim 1998
Sunnydale'a dönen Buffy annesinin galeriden aldığı Nigernia maskesinin ölüleri diriltmek gibi eşsiz bir gücü olduğunu fark eder.
İnanç, Umut ve Numara
Bölüm 3
/İnanç, Umut ve Numara
Yayın Tarihi: 13 Ekim 1998
Sunnydale’e Faith adlı karizmatik bir Avcı gelir ve Buffy’nin annesinin ve bütün arkadaşlarının kalbini çabucak kazanır.
Güzel ve Çirkinler
Bölüm 4
/Güzel ve Çirkinler
Yayın Tarihi: 20 Ekim 1998
Bir öğrenci ormanda vahşice yaralanmış halde bulunduğunda Buffy Oz’dan şüphelenilir. Ancak Buffy, Angel'ın yüzlerce yıllık işkenceden sonra vahşileşmiş ve şiddete yatkın bir şekilde Dünya'ya geri döndüğünü fark edince asıl katilin Angel olabileceği gerçeğinden korkmaya başlar.
Mezunlar Gecesi
Bölüm 5
/Mezunlar Gecesi
Yayın Tarihi: 03 Kasım 1998
Buffy ve Cordelia Mezunlar Gecesi Kraliçesi olmak için rekabet ederken kasabadaki yeni vampir Bay Trick, iki Avcı için bir sürpriz yapmak üzere bir grup vampir, iblis ve paralı askeri bir araya getirir.
Bando Şekeri
Bölüm 6
/Bando Şekeri
Yayın Tarihi: 10 Kasım 1998
Sunnydale sakinleri yeni lise bandosu üniformaları için para toplamak adına satılan gofretleri yedikten sonra olgunlaşamamış ergenler gibi davranmaya başlar.
Esinleme
Bölüm 7
/Esinleme
Yayın Tarihi: 17 Kasım 1998
Buffy, Faith’in yeni Gözcü’sünden yardım alarak efsanevi Myhnegon Eldiveni’ni iblis Lagos’un eline düşmeden önce yok etmeye çalışır.
Sevenin Yürüyüşü
Bölüm 8
/Sevenin Yürüyüşü
Yayın Tarihi: 24 Kasım 1998
Spike, Sunnydale’e geri döner ve Willow’u, Drusilla’nın ona tekrar aşık olmasını sağlayacak bir büyü yapması için kaçırır.
Dilek
Bölüm 9
/Dilek
Yayın Tarihi: 08 Aralık 1998
Cordelia yeni arkadaşı Anya’ya, Buffy’nin Sunnydale’e hiç gelmemiş olmasını dilediğini söyledikten sonra kendini birden şehri vampirlerin yönettiği bir gerçekliğin içinde bulur.
Düzeltmeler
Bölüm 10
/Düzeltmeler
Yayın Tarihi: 15 Aralık 1998
Noel tatili yaklaşırken aralarına Jenny Calendar’ın da olduğu eski kurbanlarının hayalleri Angel’a, Buffy’yi öldürmesi için eziyet eder.
Zencefilli Ekmek
Bölüm 11
/Zencefilli Ekmek
Yayın Tarihi: 12 Ocak 1999
Buffy’nin annesi esrarengiz bir sembolle işaretlenen iki çocuk bulunca Sunnydale’i cadılardan arındırmak için bir seferberlik başlatır.
Muhtaç
Bölüm 12
/Muhtaç
Yayın Tarihi: 19 Ocak 1999
On sekizinci yaş günü yaklaşmakta olan Buffy tam da annesini kaçıran gözü dönmüş bir vampirle savaşması gerekirken Avcı güçlerini kaybeder.
The Zeppo
Bölüm 13
/The Zeppo
Yayın Tarihi: 26 Ocak 1999
Buffy ve ekibi Cehennem Ağzı’ndan gelen yaratıklarla savaşırken, Xander liseyi havaya uçurmaya çalışan bir grup dirilmiş cesette karşı tek başına mücadele verir.
Kötü Kızlar
Bölüm 14
/Kötü Kızlar
Yayın Tarihi: 09 Şubat 1999
Faith, Buffy'ye pervasızca öldürme yöntemiyle tanıştırır ve Buffy bu vahşi yaşamdan hoşlanmaya başlar. Ancak Faith kazara belediye başkan yardımcısı Allan Finch'i öldürdüğünde işlediği suçu örtbas etmeye çalışanken Buffy Faith’in karanlık tarafını fark edecektir.
Sonuçlar
Bölüm 15
/Sonuçlar
Yayın Tarihi: 16 Şubat 1999
Dedektifler Belediye Başkan Yardımcısı Finch’in ölümünü soruştururken Faith yanlış bir şey yapmadığına dair ısrarını sürdürmektedir. Buffy ise Faith ile gerçekleştirdiği vahşi eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmeye çalıştırmaktadır.
İkizler Diyarı
Bölüm 16
/İkizler Diyarı
Yayın Tarihi: 23 Şubat 1999
Willow ile Anya, Anya’nın güçlerine yeniden kavuşması için büyü yaparken istemeden alternatif bir evrenden Willow’un vampir olan kötücül ikizini çağırır.
Düşmanlar
Bölüm 17
/Düşmanlar
Yayın Tarihi: 16 Mart 1999
Faith ve Belediye Başkanı, Yükseliş Kitapları’nın yardımıyla Angel’ın ruhunu çalmayı, ardından ona diğer Avcı’yı, yani Buffy’yi öldürtmeyi planlar.
İşitme Menzili
Bölüm 18
/İşitme Menzili
Yayın Tarihi: 21 Eylül 1999
Telepat bir iblisi öldüren Buffy, katliam yapmayı planlayan bir öğrenci de dahil olmak üzere etrafındaki herkesin düşüncelerini okuyabilmeye başlar.
Seçenekler
Bölüm 19
/Seçenekler
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 1999
Belediye Başkanı, kendisine gönderilen iblis enerjisini içinde tutan bir kutuyu Buffy’yle Angel’ın çalması üzerine Willow’u alıkoyar.
Balo
Bölüm 20
/Balo
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 1999
Buffy sınıf arkadaşının Sunnydale Lisesi mezuniyet balosu sırasında öğrencilere saldırmak üzere programladığı üç korkutucu cehennem tazısıyla savaşır.
Mezuniyet Günü, Birinci Bölüm
Bölüm 21
/Mezuniyet Günü, Birinci Bölüm
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 1999
Faith, Buffy’nin Belediye Başkanı’nın Yükseliş’ine engel olmaması için onun dikkatini dağıtma amacıyla Angel’ı zehri yalnızca bir Avcı’nın kanıyla tedavi edilebilecek bir okla vurur.
Birinci Sınıf Öğrencisi
Bölüm 1
/Birinci Sınıf Öğrencisi
Yayın Tarihi: 05 Ekim 1999
Buffy’nin ilk başta yaşadığı üniversite yaşamına uyum sağlama sorunu, lise ile üniversite arasındaki tek farkın üniversitedeki canavarların daha büyük ve daha kötü olduğunu anlamasıyla kısa süre sonra çözülür.
Yaşam Şartları
Bölüm 2
/Yaşam Şartları
Yayın Tarihi: 12 Ekim 1999
Ruh emici bir iblisle ilgili üst üste gördüğü kâbuslar, Buffy’yi fazlasıyla şımarık oda arkadaşıyla baş etmenin en iyi yolunun onu öldürmek olduğuna ikna eder.
Gündüzün Acımasız Işığı
Bölüm 3
/Gündüzün Acımasız Işığı
Yayın Tarihi: 19 Ekim 1999
Spike yeni vampir kız arkadaşı ile vampirlerin gün ışığında zarar görmeden yürümesini sağlayan efsanevi bir yüzüğü aramak üzere Sunnydale’e döner.
Korkunun Kendisi
Bölüm 4
/Korkunun Kendisi
Yayın Tarihi: 26 Ekim 1999
Kampüsün kardeşlik evinde gerçekleşen Cadılar Bayramı partisi herkesin en derindeki korkularını kendi çıkarı için kullanan bir iblisin ortaya çıkmasıyla korkutucu bir hâl alır.
Kötü Bira
Bölüm 5
/Kötü Bira
Yayın Tarihi: 02 Kasım 1999
Hala Parker'ın kendisini aldatmasıyla yüzleşmeye çalışan Buffy, bir grup zengin öğrenci ile kampüsteki bir barda 'özel' bir bira içtikten sonra tuhaf davranmaya başlarlar.
Çılgın Yürek
Bölüm 6
/Çılgın Yürek
Yayın Tarihi: 09 Kasım 1999
Oz, dolunay sırasında kafesinden kaçar ve başka bir kurt adam olan şehvetli, seksi şarkıcı Veruca ile karşılaşır; ve ertesi sabah vahşi doğada yanında çıplak uyanır.
Girişim
Bölüm 7
/Girişim
Yayın Tarihi: 16 Kasım 1999
Spike, komandolar tarafından yakalandıktan sonra, üniversitenin altındaki yüksek teknolojili bir tesiste rehin tutulur. Kaçmayı başardıktan sonra, kaçırılmasının arkasında olduğunu düşündüğü Buffy'yi aramaya başlar. Bunun yerine Willow'u bulur...
Aşk Acısı
Bölüm 8
/Aşk Acısı
Yayın Tarihi: 23 Kasım 1999
Buffy’nin tehlikede olabileceğini öğrenen Angel, Sunnydale’e döner. Tam o sırada bir Chumash savaşçısının ruhu, halkının ölümünün intikamını almak üzere dirilir.
Mavi Bir Şey
Bölüm 9
/Mavi Bir Şey
Yayın Tarihi: 30 Kasım 1999
Willow, Oz’u kaybetmenin verdiği acının üstesinden gelme umuduyla bir büyü yapar fakat kullandığı kelimeler arkadaşları arasında kargaşa yaratır.
Sessizlik
Bölüm 10
/Sessizlik
Yayın Tarihi: 14 Aralık 1999
Centilmenler olarak bilinen bir grup peri masalı iblisi ortaya çıkıp herkesin sesini çalınca Sunnydale kasabasının tamamı sessizleşir. Onları öldürebilecek tek silah olan insan çığlığı olmadan ihtiyaçları olan yedi kişinin kalbini özgürce çalabileceklerdir. Buffy ve arkadaşları birbirleri ile konuşamadan bu gizemi çözmek zorundadır.
Talihsiz
Bölüm 11
/Talihsiz
Yayın Tarihi: 18 Ocak 2000
Buffy ve Riley birbirinin gizli kimliğini kabullenmek için uğraşırken bir Vahrall iblisi Cehennem Ağzı’nı yeniden açacak bir ritüel için çeşitli nesneler toplamaya başlar.
Yeni Adam
Bölüm 12
/Yeni Adam
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2000
Kendini bir anda yaşlı ve işe yaramaz hisseden Giles, sorunlarını eski bir dostu ve büyücü olan Ethan Rayne’le bir barda içerek unutmaya çalışır, fakat ertesi sabah uyandığında kendisini büyük bir sürpriz bekliyordur.
Takımdaki Ben
Bölüm 13
/Takımdaki Ben
Yayın Tarihi: 08 Şubat 2000
Spike, Organizasyon’un Komandolarından kurtulmaya çalışırken, Buffy Organizasyon’un yer altı kompleksine bakma şansı yakalar fakat düşündüğü kadar dostça karşılanmaz.
Elveda, Iowa
Bölüm 14
/Elveda, Iowa
Yayın Tarihi: 15 Şubat 2000
Organizasyon içerisinde gerçekleşen bir ölüm, Buffy ve Riley’nin ilişkisini sınar ve Organizasyon'un Riley’nin bile bilmediği tekinsiz ve ölümcül yönleri olduğunu ortaya çıkarır.
Bu Yılın Kızı (1)
Bölüm 15
/Bu Yılın Kızı (1)
Yayın Tarihi: 22 Şubat 2000
Riley, Organizasyon’un yarattığı Adam adındaki bir yaratığı avlamasında Buffy’ye katılır, Faith ise komadan çıkar ve Belediye Başkanı Wilkins’in kendisine son bir hediye vermiş olduğunu fark eder.
Sen Kimsin? (2)
Bölüm 16
/Sen Kimsin? (2)
Yayın Tarihi: 29 Şubat 2000
Faith, Belediye Başkanı tarafından kendisine bırakılan cihazla Buffy ile vücut değiştirdikten sonra Riley’ye bir ziyarette bulunur ve içinde Buffy'nin bulunduğu Faith’i İngiltere’ye geri götürmek üzere almaya gelen Gözetmenler Konseyi Özel Kuvvetleri’nin ellerine bırakır.
Süperstar
Bölüm 17
/Süperstar
Yayın Tarihi: 04 Nisan 2000
Jonathan adındaki popülerlikten uzak eski Sunnydale Lisesi öğrencisinin kasabadaki en havalı ve popüler kişi hâline gelmesinin ardından Buffy, gerçekliğin bir şekilde değiştirilmiş olduğundan şüphelenir.
Vahşi Şeylerin Olduğu Yer
Bölüm 18
/Vahşi Şeylerin Olduğu Yer
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2000
Adam, vampirler ve iblislerden oluşan bir ordu toplarken, Riley ve Buffy’nin tutkulu sevişmesi, kardeşlik evindeki bir grup kötü ruhu serbest bırakır.
Yeni Ay Yükseliyor
Bölüm 19
/Yeni Ay Yükseliyor
Yayın Tarihi: 02 Mayıs 2000
Oz’un Sunnydale’e sürpriz dönüşü Willow’un aşk hayatında karışıklığa sebep olur ve Oz’un kurt adama dönüşmesine ve Riley tarafından yakalanmasına yol açar.
Yoko Faktörü (1)
Bölüm 20
/Yoko Faktörü (1)
Yayın Tarihi: 09 Mayıs 2000
Spike ve Adam, Buffy ve arkadaşlarının arasını açmak için plan yaparken Angel, Sunnydale’e döner fakat Riley ve bir grup Organizasyon Komandosu’nun saldırısına uğrar.
İlkel (2)
Bölüm 21
/İlkel (2)
Yayın Tarihi: 16 Mayıs 2000
Xander, Willow ve Giles; Adam’la savaşıp iblislerden oluşan bir ordu kurma planlarını suya düşürmesi için Buffy’yi büyü yoluyla doğaüstü güçlerle doldurmak üzere güçlerini birleştirir.
Buffy Drakula'ya Karşı
Bölüm 1
/Buffy Drakula'ya Karşı
Yayın Tarihi: 26 Eylül 2000
Efsanevi Kont Dracula ile yaşanan zorlu bir karşılaşma, Buffy'yi, kendini daha da keşfetmesi ve Giles'tan bir kere daha gözetmenlik istemesi için teşvik eder.
Gerçek Ben
Bölüm 2
/Gerçek Ben
Yayın Tarihi: 03 Ekim 2000
Buffy'nin kız kardeşi Dawn, Avcı ile olan hayatını anlattığı bir günlük yazmaya başlar. Harmony, Buffy'yi tuzağa düşürmek için Dawn'ı kaçırır ve Buffy, her zamanki gibi kız kardeşini kurtarmak zorundadır.
Yedek
Bölüm 3
/Yedek
Yayın Tarihi: 10 Ekim 2000
Xander, bir Toth iblisinin Buffy'ye saldırısını önlemeye çalışırken iblisin silahı ile vurulur. Ertesi gün uyandığında artık iki tane Xander vardır. Biri kişiliğinin tüm olumlu yönlerini barındırırken, diğeri tüm olumsuz yönlerini barındırmaktadır. Her biri ekibi diğerinin bir iblis olduğuna ikna etmeye çalışırken Buffy, Xander'ları tekrar bir araya getirmek için gerçek iblisi bulmalıdır.
Aklımda Olmayan
Bölüm 4
/Aklımda Olmayan
Yayın Tarihi: 17 Ekim 2000
Arkadaşları, kötü durumda olan Riley'nin Sunnydale Hastanesi'nde bir tıp uzmanına görünmesi için yalvarırken Harmony ile Spike, aynı uzmanı Spike'ın kafasındaki çipi çıkarması için kaçırır.
Ev Gibisi Yoktur
Bölüm 5
/Ev Gibisi Yoktur
Yayın Tarihi: 24 Ekim 2000
Gece devriyesindeyken Buffy, hem annesinin ilerleyen hastalığının hem de Dawn olayının arkasında doğal olmayan bir güç olduğundan şüphelenmesine yol açan, parlayan bir küre bulur.
Aile
Bölüm 6
/Aile
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2000
Tara'nın doğum gününü kutlamak için ailesi Sunnydale'e geldiğinde, Tara'nın gizlice yaptığı büyü, dikkatsizlik sonucunda herkesi tehlikeye atar.
Aşk Budalası
Bölüm 7
/Aşk Budalası
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2000
Bir vampir tarafından alt edildikten sonra Buffy, diğer Avcıların sonunun nasıl olduğunu öğrenmek için, yüzünü iki tane Avcı öldürdüğünü iddia eden Spike'a döner.
Gölge
Bölüm 8
/Gölge
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2000
Buffy annesinin hastalığı ağırlaşırken, kız kardeşini korumak için güçlü iblis Glory'nin "Anahtar" ı aramasına yardım etmesi için yarattığı korkunç bir canavarla yüzleşecektir.
Korkuyu Dinlemek
Bölüm 9
/Korkuyu Dinlemek
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2000
Örümceğe benzer bir Queller iblisi Sunnydale'e gelir ve Joyce'un ameliyat olacağı hastanedeki zihinsel hastaları öldürmeye başlar.
Ormana
Bölüm 10
/Ormana
Yayın Tarihi: 19 Aralık 2000
Hastanede Joyce'un ameliyatı hakkında doktordan haber bekleyen ekip, ameliyat başarılı olunca rahatlar. Dawn, geceyi Xander ve Anya ile geçirir. Buffy ve Riley ev kendilerine kalmışken birlikte romantik bir akşam geçirirler. Gecenin bir yarısı Riley pencereden dışarı çıkar ve Spike onu eski bir binaya kadar takip eder.
Üçgen
Bölüm 11
/Üçgen
Yayın Tarihi: 09 Ocak 2001
Giles, İngiltere'de Glory hakkında bilgi ortaya çıkarmaya çalışırken Willow ve Tara yanlışlıkla, eskiden Anya'yla sevgili olan sinirli bir trolü ortaya çıkarır.
Kontrol Noktası
Bölüm 12
/Kontrol Noktası
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2001
Gözlemciler Konseyi'nden bir ekip, Glory'nin kim veya ne olduğu hakkında bazı bilgilerle Sunnydale'e gelir. Ancak Buffy'nin bunu bilmesine izin vermeden önce, bir dizi psikolojik ve fiziksel testi geçmesini isterler. Hatta Buffy'nin gergin ekibiyle de görüşme yapacaklardır.
Kan Bağları
Bölüm 13
/Kan Bağları
Yayın Tarihi: 06 Şubat 2001
Anahtar'ın kendisi olduğunu öğrendikten sonra perişan olup güvensizliğe kapılan Dawn, aradığı cevapları bulabilmek için hastanenin zihinsel hastalıklar bölümüne gider ve orada Glory'yle karşılaşır.
Hoşlanma
Bölüm 14
/Hoşlanma
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2001
Buffy, Dawn'un Spike'ın etrafında çok zaman geçirdiğini fark eder ve ona aşık olduğunu düşünür. Dawn, Spike'ın Buffy'ye aşık olduğunu söyleyerek Buffy şok eder. Bu sırada bir vampir, bir trende yolculara saldırır. Buffy, Spike'ın ona aşık olduğu düşüncesiyle saldırıyı araştırmaya konsantre olmakta zorlanır.
Seni Sevmek İçin Yaratılmışım
Bölüm 15
/Seni Sevmek İçin Yaratılmışım
Yayın Tarihi: 20 Şubat 2001
Buffy, kalbi kırılmış genç bir kadının - mükemmel bir kız arkadaş olmak için üretilmiş bir robotun - şehri yok etmesini engellemelidir.
Ceset
Bölüm 16
/Ceset
Yayın Tarihi: 27 Şubat 2001
Çok sevdikleri birinin ani ve beklenmedik ölümü karşısında Buffy ve ekibi bu acı verici olayla baş etmenin yolunu arayacaklardır.
Ebediyen
Bölüm 17
/Ebediyen
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2001
Annesinin ölümünü kabul edemeyen Dawn, onu geri getirmek için bir büyü yapmayı planlar. Büyü için gerekli malzemeler konusunda Spike'tan yardım isteyecektir. Bu sırada Buffy, teselliyi Los Angeles'tan cenazeye katılmak için gelen Angel'da arayacaktır.
Müdahale
Bölüm 18
/Müdahale
Yayın Tarihi: 24 Nisan 2001
Buffy ve Giles, İlk Avcı’nın önderliğinde çöle doğru yola çıkarlar. Onlar yokken Spike, BuffyBot'uyla biraz eğlenmeye karar verir, ancak geride kalan ekip bunu gerçek Buffy ile karıştırır. Bu arada, Glory'nin köleleri Anahtar’ın kendisi olduğunu düşündükleri Spike'ı kaçırır.
Haşin Sevgi
Bölüm 19
/Haşin Sevgi
Yayın Tarihi: 01 Mayıs 2001
Buffy, annesiz kalan Dawn'ı kontrol etmeye ve hayatlarını bir nevi normale döndürmeye çalışırken, Tara çaresizce Anahtar'ı bulmaya çalışan Glory tarafından yakalanır.
Spiral
Bölüm 20
/Spiral
Yayın Tarihi: 08 Mayıs 2001
Glory nihayet Dawn'ın Anahtar olduğunu fark eder. Buffy, Glory'i alt edemeyeceklerini anladığında hayatta kalmak için en iyi seçeneklerinin Sunnydale'den ayrılmak olduğunu karar verir.
Dünyanın Ağırlığı
Bölüm 21
/Dünyanın Ağırlığı
Yayın Tarihi: 15 Mayıs 2001
Willow, Glory'nin Dawn'ı kaçırmasıyla katatonik hale gelen Avcı'ya ulaşmak için Buffy'nin bilinçaltına girer.
Pazarlık, Birinci Bölüm
Bölüm 1
/Pazarlık, Birinci Bölüm
Yayın Tarihi: 02 Ekim 2001
Buffy'nin Dawn'ı, arkadaşlarını ve dünyayı kurtarmak için kendini feda etmesinden bu yana aylar geçmiştir. Willow, Buffybot'u onardığı için dünya Avcı’nın ölümünden habersizdir. Giles, İngiltere'ye dönmeye hazırlanırken grup büyüyle gizlice Buffy'yi diriltmek için gizlice güçlü bir büyü yapar. Ancak büyü bir grup iblis motorcu tarafından engellenir ve grup, büyünün işe yarayıp yaramadığını öğrenemeden Buffy’nin mezarından kaçar.
Pazarlık, İkinci Bölüm
Bölüm 2
/Pazarlık, İkinci Bölüm
Yayın Tarihi: 02 Ekim 2001
Ekip, bir grup motorcu iblis tarafından engellenmelerine rağmen Avcı’yı diriltmeyi başarmıştır. Toprağında altında dirilen Buffy kafası karışmış bir şekilde kendi olanakları ile tabutundan çıkar. Bu sırada Buffy’nin dirildiğinden habersiz olan Giles Sunnydale'den ayrılır.
Ahiret
Bölüm 3
/Ahiret
Yayın Tarihi: 09 Ekim 2001
Ekip, Avcı'yı geri getirmek için Willow tarafından yapılan büyünün ilk yan etkisi olarak ortaya çıkan iblis hayaleti ile savaşırken, Buffy ölümden sonraki hayatta daha mutlu olduğunu fark eder. Arkadaşları ile bu duygusunu paylaşamayan Buffy, ölümden sonraki yaşam hakkında biraz bilgisi olan bir başkası tarafından anlayışla karşılanacaktır.
Su Basmış
Bölüm 4
/Su Basmış
Yayın Tarihi: 16 Ekim 2001
Joyce’un yokluğunda evin bütün sorumluluğu üzerine kalan Buffy, patlayan borularla ve ev tadilatı kredileriyle baş etmeye çalışırken bir yandan da kendisini aşk kölesi yapmaya çalışan özenti genç büyücülerin çıkardığı sorunlarla uğraşacaktır.
Hayat Dizisi
Bölüm 5
/Hayat Dizisi
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2001
Buffy, yeni hayatını normalleştirmeye karar verir. Tekrardan üniversiteye dönüp bir yandan da iş aramaya başlar. Ancak İnek Üçlüsü yeni büyülerini Buffy üzerinde deneyerek Buffy’nin hayatını zorlaştırmaya başlarlar.
Sonuna Kadar
Bölüm 6
/Sonuna Kadar
Yayın Tarihi: 30 Ekim 2001
Willow'un sürekli büyü yapması Tara'yla arasında sorunlara sebep olurken Dawn göründüğü gibi olmayan biriyle buluşmak için gizlice evden çıkar.
Bir Kez Daha, Hissederek
Bölüm 7
/Bir Kez Daha, Hissederek
Yayın Tarihi: 06 Kasım 2001
Gizemli bir güç, Sunnydale'deki herkesin düşüncelerini ve duygularını şarkı söyleyerek dile getirmesine neden olur. Buffy, ekibe öldüğünde nerede olduğu hakkında ki gerçeği söyler. Bütün ekip bu gerçek karşısında yıkılır.
Beyaz Sayfa
Bölüm 8
/Beyaz Sayfa
Yayın Tarihi: 13 Kasım 2001
Ekip, Buffy'nin ölümden sonraki hayatını öğrenince Willow, ona cennette olduğunu unutturmak için bir büyü yapar. Ne yazık ki büyü ters gider ve tüm ekip, vampirlerin ve Avcı’nın varlığı da dahil olmak üzere hayatlarıyla ilgili her şeyi unuturlar.
Kırılmış
Bölüm 9
/Kırılmış
Yayın Tarihi: 20 Kasım 2001
Tara'dan ayrıldıktan sonra Willow başarılı bir şekilde Amy’i insan formuna döndürmeyi başarır. Artık iki cadı özgürce büyü yaparak eğlenmeye başlarlar. Ancak Willow’un büyü bağımlılığı giderek artacaktır. Spike, çipinin artık Buffy'ye zarar vermesine izin verdiğini keşfeder. Görünüşe göre diriltilen Buffy artık tamamen insan değildir.
Yıkılmış
Bölüm 10
/Yıkılmış
Yayın Tarihi: 27 Kasım 2001
Az kalsın ölümle sonuçlanan bir kaza sonucu Willow büyü bağımlılığını bırakması gerektiğini fark ederken, Buffy de Spike'la bağımlılık yaratan ilişkisinden vazgeçmesi gerektiğini anlar.
Gitmiş
Bölüm 11
/Gitmiş
Yayın Tarihi: 08 Ocak 2002
Dawn için endişelenen sosyal hizmetler görevlisi Buffy ile görüşmek için ev ziyaretinde bulunur. Ziyaret için endişeli olan Buffy, ziyaret sırasında İnek Üçlüsü'nün icat ettiği görünmezlik silahı ile yanlışlıkla vurulur.
Çifte Et Sarayı
Bölüm 12
/Çifte Et Sarayı
Yayın Tarihi: 29 Ocak 2002
Buffy yeni çalışmaya başladığı hamburger restoranında şeytani bir şeylerin döndüğünden şüphelenir. Anya’yı ziyaret eden eski iblis arkadaşı, Xander ile ilişkisini sorgular.
Ölü Şeyler
Bölüm 13
/Ölü Şeyler
Yayın Tarihi: 05 Şubat 2002
İnek Üçlüsü yanlışlıkla masum bir kızı öldürür ve sihir kullanarak Buffy'nin kızı öldürdüğünü düşünmesini sağlarlar. İçinde şeytani bir parçayla dirildiğini öğrenen Buffy, masum bir kızı öldürdüğüne inanır ve dünyası parçalanmaya başlar.
Eski ve Uzak
Bölüm 14
/Eski ve Uzak
Yayın Tarihi: 12 Şubat 2002
Buffy'nin eski ve yeni arkadaşları 21. doğum günü partisi için Buffy’nin evinde bir araya gelir. Buffy ve ekibi tarafından ihmal edildiğini hisseden Dawn, insanların ondan ayrılmasını diler. Bu dileği Anya'nın iblis bir arkadaşı tarafından gerçekleştirilir ve partiye katılanlar evi bir türlü terk edemezler.
Rahat
Bölüm 15
/Rahat
Yayın Tarihi: 26 Şubat 2002
Riley, Sunnydale'e gelip bir iblisin peşine düşer ve onu öldürmek için Buffy'den yardım ister. Eski sevgilisi Riley'i gördüğüne çok sevinen Buffy'i bir sürpriz beklemektedir.
Cehennemin Çanları
Bölüm 16
/Cehennemin Çanları
Yayın Tarihi: 05 Mart 2002
Düğün gününde Xander gelecekten geldiğini iddia eden bir adam tarafından Anya ile evlenmemesi için uyarılır. Gördüğü gelecekten sonra Xander düğünü terk eder ve Anya’yı kırıp bir kalple geride bırakır.
Tekrardan Normal
Bölüm 17
/Tekrardan Normal
Yayın Tarihi: 12 Mart 2002
Bir iblisin zehri Buffy'nin halüsinasyon görmesine neden olur. Buffy, Avcı olarak geçirdiği son altı yılın bir hayal olduğunu ve bu yüzden akıl hastanesinde yaşadığına inanmaya başlar. Yaşadığı halüsinasyonda normal hayatı olan bir kızdır, annesi hayattadır, ebeveynleri hala evlidir ve Dawn asla var olmamıştır.
Dağıntı
Bölüm 18
/Dağıntı
Yayın Tarihi: 30 Nisan 2002
Tara ve Willow'un ilişkisi yeniden alevlenmeye başlarken Anya son anda kendisiyle evlenmekten vazgeçen Xander'dan intikam almaya kararlı bir hâlde Sunnydale'e döner.
Kırmızı Görmek
Bölüm 19
/Kırmızı Görmek
Yayın Tarihi: 07 Mayıs 2002
Willow ve Tara barışır. Warren, kendisine güç ve dokunulmazlık veren bir çift şeytani küre ele geçirir. Kürenin verdiği güç ile zırhlı bir araç soymaya karar veren İnek Üçlüsü karşılarında Buffy bulacaktır.
Kötüler
Bölüm 20
/Kötüler
Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2002
Öfkeli ve yaslı cadı Willow, Tara'nın ölümünün intikamını almak için büyünün karanlık tarafını kucaklayınca İnek Üçlüsü Willow'un büyülü güçlerinin ne kadar etkili olduğunu öğrenir.
Kaldı İki
Bölüm 21
/Kaldı İki
Yayın Tarihi: 21 Mayıs 2002
Warren'la korkunç bir yüzleşmenin ardından Willow kendini Andrew ve Jonathan'ı öldürmesine engel olmak isteyen Buffy ve grupla savaşırken bulur.
Dersler
Bölüm 1
/Dersler
Yayın Tarihi: 24 Eylül 2002
Giles, Willow ile İngiltere’de çalışmaktadır. Buffy ise Dawn’a Sunnydale Lisesi’ndeki ilk gününde eşlik eder. Burada onu bekleyen iki sürpriz vardır: Yeni bir iş teklifi ve Spike.
Altında
Bölüm 2
/Altında
Yayın Tarihi: 01 Ekim 2002
Spike, Buffy ve Xander’ın solucana benzeyen dev bir yaratıkla savaşmasına yardım eder. Onun bu beklenmedik yardımından sonra Buffy, Spike’ın artık ruhu olan bir vampir olduğunu sonunda anlar.
Aynı Zaman, Aynı Yer
Bölüm 3
/Aynı Zaman, Aynı Yer
Yayın Tarihi: 08 Ekim 2002
Willow Sunnydale’e döner fakat arkadaşlarının onu görmek istememesinden öyle korkmaktadır ki yanlışlıkla arkadaşlarının onu görmesini imkânsız kılan bir büyüye yapar.
İmdat
Bölüm 4
/İmdat
Yayın Tarihi: 15 Ekim 2002
Buffy’nin Sunnydale Lisesi’nde danışman olarak ilk günü, ölmek üzere olduğuna inanan genç bir kızla karşılaşmasıyla beklediğinden zor geçer.
Özverili
Bölüm 5
/Özverili
Yayın Tarihi: 22 Ekim 2002
Anya’nın son intikam büyüsü erkeklerle dolu bir kardeşlik evindeki herkesi öldürdüğünde, Buffy onu tekrar saldırıya geçmeden önce durdurmanın tek bir yolu olduğunu fark eder.
O
Bölüm 6
/O
Yayın Tarihi: 05 Kasım 2002
Büyü etkisi altında olduklarını bilmelerine rağmen Buffy, Dawn, Anya ve Willow okulun futbol takımındaki liseli bir gence aşık olur ve aşkları için birbirleriyle kavga etmeye başlarlar.
Ölülerle Sohbetler
Bölüm 7
/Ölülerle Sohbetler
Yayın Tarihi: 12 Kasım 2002
Buffy, vampire dönüşmüş eski bir sınıf arkadaşına içini dökerken, Spike barda tanıştığı bir kıza evine kadar eşlik edecektir. Dawn, Joyce tarafından, Willow ise Tara'dan mesaj getirdiğini idda eden bir hayalet tarafından ziyaret edilecektir. Bu sırada Jonathan ve Andrew aylardır saklandıkları Meksika'dan dönerler.
Uyuyan
Bölüm 8
/Uyuyan
Yayın Tarihi: 19 Kasım 2002
Buffy ve arkadaşları, Spike’ın çok sayıda genç kızın ortadan kaybolmasından sorumlu olduğundan şüphelenmeye başlar. Spike ise davranışlarının biri tarafından kontrol edildiğini düşünmektedir.
Beni Hiç Bırakma
Bölüm 9
/Beni Hiç Bırakma
Yayın Tarihi: 26 Kasım 2002
Spike, Buffy’nin evinde esir tutulmaktadır ve ekip Spike’in işlediği cinayetlerden sonra ne yapacaklarına karar vermeye çalışmaktadır. Bu sırada Andrew’un bir büyü için malzeme almaya çalıştığı fark eden Willow onu da Buffy’in evine götürüp sorgulamaya karar verir. Fakat Haberciler adlı bir grubun eve saldırmasıyla ekibin planları alt üst olur.
Gece Gelsin
Bölüm 10
/Gece Gelsin
Yayın Tarihi: 17 Aralık 2002
Giles, yanında üç Potansiyel Avcı’yla Sunnydale’e gelir. İlk Kötü’nün dünyanın her yerindeki çok sayıda Potansiyel Avcı’yı ve Gözetmen’i öldürdüğü haberini de beraberinde getirmiştir.
Gösteri Zamanı
Bölüm 11
/Gösteri Zamanı
Yayın Tarihi: 07 Ocak 2003
Giles ve Anya, kâhin benzeri bir yaratığa danışmak için farklı bir boyuta geçer. Buffy ise Potansiyel Avcılara İlk Kötü’yü yenecek gücü içlerinde barındırdıklarını göstermeye hazırlanmaktadır.
Potansiyel
Bölüm 12
/Potansiyel
Yayın Tarihi: 21 Ocak 2003
Dawn’ın yaklaşan savaşın önemli bir parçası olmadığına dair inancı, Willow’un yaptığı bir büyünün ardından Potansiyel Avcı olduğunu düşünmeye başlamasıyla değişir.
İçimdeki Katil
Bölüm 13
/İçimdeki Katil
Yayın Tarihi: 04 Şubat 2003
İngiltere’deki bir Gözetmen’den gelen telefonun ardından Buffy ve arkadaşları, Giles’ın İlk Kötü olmasından endişelenmeye başlarlar. Willow ise Kennedy’yi öptükten sonra neden Warren’a dönüştüğünü anlamaya çalışır.
İlk Randevu
Bölüm 14
/İlk Randevu
Yayın Tarihi: 11 Şubat 2003
Giles, Potansiyel Avcıları eğitmeye devam eder. Buffy, Müdür Wood ile randevuya gider ve Müdür Wood’un annesinin New York’ta öldürülen bir Avcı olduğunu öğrenir.
Hallet
Bölüm 15
/Hallet
Yayın Tarihi: 18 Şubat 2003
Buffy farklı bir boyuta gider ve ilk Avcı’nın yaratıcılarıyla karşılaşır. Buffy'e onların yardımı olmadan dünyayı kurtaramayacağını anlatırlar.
Hikaye Anlatıcı
Bölüm 16
/Hikaye Anlatıcı
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2003
Andrew, Sunnydale'deki mevcut durumun gelecek nesillere gösterilmesi için "Buffy, Vampirlerin Katili" adlı bir belgesel çekmeye başlar. Bu sırada Sunnydale Lisesi’nde ani bir öğrenci şiddeti baş gösterir. Bu şiddete Danthalzar’ın Mührü’nün neden olduğunu anlayan Buffy, bütün kasaba yok olmadan aralarından birinin yardımını isteyecektir.
Ebeveynlerimin Bana Söylediği Yalanlar
Bölüm 17
/Ebeveynlerimin Bana Söylediği Yalanlar
Yayın Tarihi: 25 Mart 2003
Ekip, İlk Kötü’nün Spike üzerindeki kontrolünü kaldıramayınca Müdür Wood ve Giles, Spike’ı öldürmek için iş birliği yapar. Bu sırada Spike geçmişte kendisi ile annesi arasında meydana gelen olayları görmeye başlar.
Muzur Kızlar
Bölüm 18
/Muzur Kızlar
Yayın Tarihi: 15 Nisan 2003
Faith artık Buffy’nin yanındadır ama ikili yine de Caleb isimli genç bir rahiple işbirliği yapan İlk Kötü’nün üstesinden gelebilecek güçte değildir. Caleb ile karşılaşmaları sonunda ağır kayıplar vereceklerdir.
Boş Yerler
Bölüm 19
/Boş Yerler
Yayın Tarihi: 29 Nisan 2003
Aldıkları ağır yenilgiye rağmen Buffy, ekibi ikinci bir savaş için toparlamaya çalışır. Ama ekip Buffy'nin liderliğine karşı çıkar ve Faith'in daha iyi bir lider olacağına karar verir.
Dokunulmuş
Bölüm 20
/Dokunulmuş
Yayın Tarihi: 06 Mayıs 2003
Faith liderlik rolüne bürünmeye çalışırken Buffy, Caleb’la yüzleşmek tek başına harekete geçer. Caleb'la karşılaştığı sırada yeraltındaki bir odada güçlü bir silah bulacaktır.
Kıyamet
Bölüm 21
/Kıyamet
Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2003
Buffy, İlk Kötü’nün güçlü özüyle birleştiğini bilmeden Caleb’la yüzleşir, Caleb öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanırken eski bir dostu Buffy’nin yardımına gelir.