HT Gastro
Keşfet

Ekonomide business uçmanın 5 yolu

Ekonomi sınıfı bir uçuşta daha ucuz maliyetlerle business gibi uçabilir misiniz?

Giriş: 22.07.2019 - 16:29 Güncelleme: 22.07.2019 - 16:29
Haberler Gastro Keşfet Ekonomide business uçmanın 5 yolu

Business sınıfta verilen hizmeti ekonomide bulamayabilirsiniz, ama bazı taktikler uygulayarak bu sınıfa yakın bir uçuşu keyfini ekonomi bölümünde de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken birkaç yol var.

1- Erken davranın ucuza alın

Uçuşlarınızı yapabileceğiniz en erken tarihten belirleyerek ekonomi bileti fiyatına business sınıf bir uçuş şansını yakalayabilirsiniz. Seyahat öncesinde online olarak bilet takibi yaparak, en uygun fiyatla, istediğiniz koltuğa sahip olabilirsiniz. Bazı düşük maliyetli havayolu firmalarında business uçuş olmayabiliyor, bu tarz detaylara dikkat edin. Eğer business sınıf bir uçuş varsa ve o koltukla ilgili bir kampanya düzenlenmişse, sıkı bir takiple alabilirsiniz. Seyahatinizin konforu için zaman harcamanız gerekir.

2- ‘Lounge’lara girmenin yolunu bulun

Havalimanlarına yolcu konforu için açılan salonların sayısı artmaya devam ediyor. Business uçtuğunuz zaman uçuş öncesi ikram hizmetlerinden, bedava internetten, çeşitli oyun aktivitelerden yararlanabilir, hatta duş bile alabilir, istirahat edersiniz. Yolcunun rahat bir şekilde nasıl uçabileceği ile ilgili neredeyse tüm şirketler yarışıyor. Paranız kadar konforlu uçabilirsiniz. Ekonomi uçuyorsanız, özel yolcu salonlarını kullanabilmeniz için özel kartlara sahip olmanız gerekiyor. Türk Hava Yollarının miles&smiles programında classic plus, elite veya elite plus kartınız varsa özel yolcu salonunu kullanabilirsiniz. Ayrıca TAV Primeclass hizmeti satın aldıysanız özel yolcu salonlarının konforundan yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda üst segment kartlara sahip tanıdığınızla birlikte seyahat ediyorsanız onun misafiri de olabilirsiniz.

3-Kendi seyahat kitiniz olsun

Havayolu firmalarının business sınıf uçan yolcular için hazırladığı seyahat çantalarında (amentiy kit) uçuş güzergahına göre göz bandı, makyaj malzemeleri, el ve yüz kremleri, diş fırçası ve macunu, kulak tıkacı, ayakkabı çekeceği, hafif bir tişört, kulaklık, pijama gibi ürünler bulunur. Hatta müzik dinlemek ve film izlemek için üst segment bir kulaklık bile sunuluyor. Ekonomi yolcusu genelde bu kitlere sahip olmaz. Ancak sizler, kendi kitlerinizi oluşturarak ekonomide, business yolcuları gibi seyahat edebilirsiniz. İyi hazırlanmış bir el çantası sizi business yolcusuna yaklaştırabilir. Krem, makyaj ürünü, boyun yastığı, hafif bir battaniye, uçuş için kullanılan çorap alabilir, kendi kulaklığınızı getirebilirsiniz.

4- Eğlence sisteminizi oluşturun

Uçakta business yolculara gazete ve dergiler sunulur. Siz de okumak istediğiniz gazete, dergi ve kitapları uçuşa gelmeden önce alabilirsiniz. Kabin içi eğlence sistemlerinde bulunan çeşitli oyunları, müzikleri ve filmleri yanınızda getireceğiniz bir tablete, dizüstü bilgisayara yükleyebilir, kendi eğlence sisteminizi oluşturabilirsiniz. Böylece ekonomi sınıfının çözünürlüğü düşük, küçük ekranlarına mahkum olmazsınız.

5-Kendi ikram paketiniz olsun

Uçuş yolculuğunda basınç ve yükseklikten kaynaklanan tat alma eksikliğini avantaja çevirebilirsiniz. Güvenlik kontrollerinde sorun teşkil etmeyecek hafif yiyecekler, atıştırmalıklar hatta meyvelerinizi hazırlayarak kendi lüksünüzü sağlayabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER