HT Gastro
Keşfet

10 bin dolarlık okul otobüsünün eve dönüşümü

Bir çift 10 bin dolarlık bir okul otobüsünü hayallerindeki eve dönüştürüp 2021'den beri ülke çapında seyahat ediyorlar.

Giriş: 01.02.2024 - 04:18 Güncelleme: 01.02.2024 - 04:24
Haberler Gastro Keşfet 10 bin dolarlık okul otobüsünün eve dönüşümü
1

Pooja ve Kumar çifti, 2020 yılında işlerinin sona ermesinin ardından bir okul otobüsünü eve dönüştürdü. Çift, otobüse su ve elektrik tesisatı, güneş enerjisi ve su depoları yerleştirdi. İkili, ABD genelinde 10'dan fazla farklı eyalete seyahat etti ve artık otobüslerinden online çalışıyorlar.

2

Pooja ve Kumar, Mart 2020'de kurumsal işyerlerinin kapanmasıyla birlikte alternatif yaşam alanları aramaya karar verdiler ve bir okul otobüsünü eve dönüştürüp içinde yaşamaya karar verdiler. Kumar, "Bir şeyleri değiştirmek için her hafta sonu yaşadığımız yerden her yöne 2 saat yolculuk yapıyorduk, ve bir gün neden uyumak için eve dönmemiz gereksinki dedik..."

3

Geniş bir araştırmadan sonra otobüs sahibi bir arkadaşlarının yardımıyla Ocak 2021'de kendilerine 10 bin dolara bir okul otobüsü satın alıp, yeniden tasarladılar ve ABD'yi boydan boya geçecekleri yolculuklarına başladılar.

4

Çift, otobüsü İhtiyaçlarına göre özelleştirdiklerini, güneş enerjisi sistemini kurarak şebekeden ayrılmayı seçtiklerini, piyasadaki mevcut karavanlarda bunların hiçbirinin mümkün olmadığını, olsa bile çok pahalı olduğunu dile getiriyor. Karavanların aksine, okul otobüsleri lamine camdan yapılmış pencereler ve çelikten yapılmış bir gövde ile inşa edildiği için tipik bir karavandan daha dayanıklı ve güvenli. Sıradan bir karavan pek de dayanıklı olmayan alüminyum çerçeve ve fiberglas kaplamadan yapılır. Çift, yürüyen bu evi planlarken çok düşünmüş ve kafa yormuş.

5

Çizilen taslaklarda oturma planı, mutfak, su tesisatı, tuvaletler, bataryalar, güneş enerjisi, kablolama, güvenlik, su depoları ve hatta yağın nasıl doldurulacağına kadar her şey hakkında uzun süren araştırmalar yapmışlar. Bu işler tamamlandıktan sonraki adım bu otobüsü ev gibi hissettirecek aydınlatma, perdeler, arkadaş ve aile bireylerinin yer aldığı çerçeveler ve mumlar olmuş.

6

Otobüs tamamlandıktan sonra, Haziran 2021'de yolculuk başlamış. O zamandan beri Indiana, Michigan, Wisconsin, Minnesota, Kuzey ve Güney Dakota, Colorado, Wyoming, Montana, Oregon ve Kuzey Kaliforniya'yı gezmişler.

7

Pooja ve Kumar para kazanmak için çalışmak ve hayatı keşfetmeye zaman ayırmak arasında nasıl denge kuracaklarını da bu otobüs sayesinde öğrendiklerini anlatıyorlar: Her şey programlamayla ilgili. Çalışma saatlerimizi mümkün olan en iyi şekilde ayarladığımızdan emin oluyoruz. Önemli seyahat günlerini ayarlıyoruz, ister uzun bir öğle yemeği molası olsun, ister yürüyüşe çıkmak olsun, bulunduğumuz yerin tadını çıkarmak için gün içinde belirli zamanları boş bırakıyoruz.

8
9
10

Ancak amaçlarının hayal ettikleri yerlerde uyanmaya devam etmek olduğundan eminler.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.