Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Subaşı Nasıl Yazılır? TDK ile Subaşı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SUBAŞI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Subaşı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Subaşı nasıl yazılır? İşte, Subaşı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SUBAŞI DOĞRU YAZILIŞI

        subaşı

        SUBAŞI KELİMESİNİN ANLAMI

        Subaşı; Osmanlı İmparatorluğu’nda askerlik hizmeti yapan ve başkomutanlara bağlı olarak görev alan, üst rütbeli hizmet üyelerine verilen isimdir. Subaşılar, padişahın veya diğer devlet adamlarının özel koruyucusu veya koruması olarak görev alırlardı. Subaşıların başkomutanlardan aldıkları talimatları halka uygulamak ve çeşitli görevleri yerine getirmek için önemli bir görevleri vardı. En yüksek rütbeli subaşılar, başkomutanların yanındaki özel asker sınıfını oluşturur. Subaşılar, askerliğin yanı sıra devletin çeşitli önemli konularda danışmanlık da yaparlardı. Subaşılar, üst rütbeli devlet memurları tarafından verilen tüm büyük görevleri yerine getirmek için sorumlu idiler.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Subaşılar ayrıca, devletin üst düzey üyeleri ve yeni korunanların korunması ve özel meselelerin çözümünü sağlamak için de özel bir koruma teşkilatı olarak görev yaptılar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • su başı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa