Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müjdelemek Nasıl Yazılır? TDK ile Müjdelemek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜJDELEMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müjdelemek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müjdelemek nasıl yazılır? İşte, Müjdelemek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜJDELEMEK DOĞRU YAZILIŞI

        müjdelemek

        MÜJDELEMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Müjdelemek, haber vermek, haberdar etmek anlamlarına gelen bir Türkçe fiildir. Bir kişinin haberi vermek, sevinçli bir durumu duyurmak için kullanılan bir kelimedir. Örneğin, “Üniversiteyi kazandım!” diye müjdelemek gibi. Müjdelemek, kişinin başarı ve sevinç duygularını paylaşmak için kullanılan bir kelimedir. Bir kişinin bir sevinç haberini başkalarıyla paylaşması için kullanılan müjdelemek, tüm insanların mutluluğu ve sevinci paylaşmak için ortaya çıkmıştır. Müjdelemek, kişilerin birbirlerine başarılarını paylaşmasını ve aralarındaki bağı güçlendirmesini sağlayan bir davranıştır. Bu kelime genellikle mücdelemek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müjdelemek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mücdelemek 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa