Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyofonik Nasıl Yazılır? TDK ile Radyofonik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYOFONİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyofonik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyofonik nasıl yazılır? İşte, Radyofonik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYOFONİK DOĞRU YAZILIŞI

        radyofonik

        RADYOFONİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Radyofonik, radyo ve elektronik alandaki uygulamaları bir araya getirerek dünya çapında çok yönlü bir teknolojik faaliyete verilen isimdir.  Bilişim teknolojisi alanında bu yeni bir alandır ve radyo, ses, video, haberleşme, müzik ve ticari gibi birçok alanda kullanılan yayın teknolojisine büyük ölçüde destek sağlamaktadır. Radyofonik, dijital ses, video ve görüntü işleme ve diğer ileri teknolojilere dayalı olarak çalışabilen kapsamlı bir yayın sistem diyagramı içerir. Radyofonik teknolojisi, radyo programlarının üretiminde; birçok tür radyo sinyallerinin yayınlanmasında, güçlü ve kesintisiz ses yayınlarının sağlanmasında ve verimli bir yayın işlemlerinin sağlanmasında kullanılmaktadır. Aynı zamanda, modern güvenlik teknolojisi, radar, haberleşme, navigasyon ve hava kontrol gibi alanlarda da kullanılmaktadır. Günümüzde birçok hava taşıyıcıları, yolcu ve yük uçuşları sırasında pilotların radyo komutlarını anlayabilmeleri için bu teknolojiyi kullanmaktadır. Pokerde, bir oyuncunun önündeki paranın tümü anlamına gelir. Mecazi olarak karşı çıkış anlamına gelir. Bu kelime genellikle radyo fonik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı radyofonik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Radyofonik, çok konfigürasyonda çalışan ton ve ses uygulamalarının kullanımını içerir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyo fonik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa