Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Star Nasıl Yazılır? TDK ile Star Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STAR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Star kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Star nasıl yazılır? İşte, Star kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STAR DOĞRU YAZILIŞI

        star

        STAR KELİMESİNİN ANLAMI

        Stellar; gök cisimleri ile ilgili olarak kullanılan, çok küçük parçalara ayrılmış bir atomik madde olabileceği gibi, yıldızlar ile ilgili olarak çok büyük bir kütle olabilecek anlamlara gelir. Stellar; yıldızların, kara deliklerin, küçük çekirdeklerin, çıplak gözle göremeyeceğimiz gezegenlerin ve diğer kozmik objelerin bir araya gelerek oluşturduğu evrende bulunan her şeyi ifade eder. Yıldızlar çevrede yaydıkları ışık ile fark edilirler ve bu ışık manyetik alanlarının dışına taşarak uzayı tarayarak yolculuğa çıkarlar. Yıldızlar, küçük olanlardan büyük olanlara kadar, çok çeşitlilik arz eder. Yıldızlar, çeşitli yöntemlerle tespit edilebildiği gibi, spektroskopik analizleri aracılığıyla da tüm özellikleri tam olarak anlaşılabilir. Ayrıca, kozmik radyo dalgaları aracılığıyla da yıldızların kimyasal kompozisyonları belirlenebilmektedir. Bu kelime genellikle sıtar şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı star şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Star, küçük olanlardan büyük olanlara kadar, çok çeşitlilik arz eder.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtar
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa