Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Çokbilmişlik Nasıl Yazılır? TDK ile Çokbilmişlik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ÇOKBİLMİŞLİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Çokbilmişlik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Çokbilmişlik nasıl yazılır? İşte, Çokbilmişlik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ÇOKBİLMİŞLİK DOĞRU YAZILIŞI

        çokbilmişlik

        ÇOKBİLMİŞLİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Çokbilmişlik, kişinin farklı alanlarda yoğun ve geniş bir bilgi sahibi olmasını tanımlayan bir terimdir. Çokbilimli kişiler, çok sayıda bilgi alanını öğrenmiş ve incelemiş kişilerdir. Bu kişiler çeşitli konular ve alanlar hakkında kendilerine güvenen, konu hakkında yoğun bilgiye sahip kişilerdir. Böyle kişiler, sıklıkla çok sayıda alanlarda akademik başarı sağlamak için eğitime odaklanmış kişilerdir. Çokbilmiş kişiler, hem akademik alandaki başarılarının hem de konularda derin bir anlayış edinmiş olmaları nedeniyle kendi alanlarında farkındalık yaratmaktadır. Çokbilmiş insanlar yaratıcı ve girişimci olma eğilimindedir ve sıklıkla farklı konular da dahil olmak üzere yeni konular üzerine kendilerini uzmanlaştırır ve geliştirir. Çokbilmiş olma durumu. Bu kelime genellikle çok bilmişlik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı çokbilmişlik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Çok okuduğu ve gezdiği çokbilmişlik taslamasından belli oluyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • çok bilmişlik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa