Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Izdırap Nasıl Yazılır? TDK ile Izdırap Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        IZDIRAP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Izdırap kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Izdırap nasıl yazılır? İşte, Izdırap kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        IZDIRAP DOĞRU YAZILIŞI

        ızdırap

        IZDIRAP KELİMESİNİN ANLAMI

        “Izdırap” kelimesi doğru yazılış şekliyle Türkçe’ye yerleşmiş bir kelimedir. Kelimenin etimolojik kökeni Arapça’dır. “İzdırap” kelimesi, Arapça kökenli olan “ıdırab” (acı, sıkıntı) kelimesinden türetilmiştir.Türkçe dilinde “ıstırap” şeklinde de kullanılan bu kelime, genellikle ağır bir acı, sıkıntı veya zorluk anlamında kullanılır. Özellikle duygusal veya bedensel olarak yoğun bir acı, keder veya sıkıntı ifade etmek için tercih edilen bir kelimedir. Örneğin, “Kalbinde büyük bir izdırap hissetti” veya “Hastanın yüzündeki acı dolu ifade izdırabını gösteriyordu” gibi cümlelerde sıklıkla kullanılır.İzdırap, acıya duyulan bir duyguyu ifade ederken, aynı zamanda büyük bir sıkıntı, üzüntü veya kederi de anlatmak için kullanılır. Bu nedenle edebiyatta ve şiirde sıkça kullanılan bir kelimedir.Anlamı ve kullanımıyla ilgili olarak, izdırap kelimesi genellikle negatif bir duygu veya deneyimi ifade etmek için kullanılır. Örneğin, birinin kaybıyla duyulan büyük bir acı, kalp kırıklığı veya yoğun bir üzüntü izdırabı olarak adlandırılabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sevgilisinin kendisini terk edip gitmesinin ardından delikanlı adamın büyük ızdıraplar çektiği her halinden belli oluyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Istırap
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa