Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Balıkgözü Nasıl Yazılır? TDK ile Balıkgözü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BALIKGÖZÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Balıkgözü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Balıkgözü nasıl yazılır? İşte, Balıkgözü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BALIKGÖZÜ DOĞRU YAZILIŞI

        balıkgözü

        BALIKGÖZÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Ayakkabıların bağ geçirilen deliklerine ve kemer deliklerine takılan maden yada farklı malzemeden yapılmış halkadır. Dilimizde bazı kelimelerin ayrı yada bitişik yazılması konusunda kafa karışıklığı vardır. Bu kelimede aynı şekilde karıştırılır. Bu kelime genellikle balık gözü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı balıkgözü şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Balıkgözü detaylı, şık bir tunik giyerek, herkesi kendine hayran bıraktı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • balık gözü
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa