Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Panteon Nasıl Yazılır? TDK ile Panteon Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PANTEON NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Panteon kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Panteon nasıl yazılır? İşte, Panteon kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PANTEON DOĞRU YAZILIŞI

        panteon

        PANTEON KELİMESİNİN ANLAMI

        Yunan ve Romalıların en büyük tapınaklarına verdikleri ad. Bir halkın, bir ulusun bütün tanrıları. Büyük yararlık göstermiş kimselerin gömüldüğü ulusal anıt. Panteon, kutsal bir yer olarak tanımlanabilen, antik Yunan ve Roma inançlarına göre ölülerin anılarının yaşatıldığı ve çok tanrılı bir kültüre ait olduğu söylenen anıtsal binalardır. Gelenek olarak, panteonlar, hayat ve ölüm arasındaki bağlantıyı ve insan olmanın ötesindeki değerleri vurgulamak için kullanılmıştır. Bir panteon, çoğu zaman, insan biçimindeki tanrılara kutsal mekan olarak sunulmuştur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Eski Yunan panteonu hakkında derin bir araştırma yapıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • panton
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa