Monk
Adrian Monk, bir zamanlar San Francisco Polis Departmanı'nda, departmanın en karmaşık vakalarını alışılmadık yöntemlerle çözen yıldız bir dedektiftir. Ancak karısı Trudy'nin trajik ve hala çözülmemiş cinayetinden sonra, ileri derecede obsesif-kompulsif bozukluk tanısı konan Monk Polis teşkilatından ayrılmak zorunda kalır. Artık polis teşkilatına özel danışman olarak çalışan Monk, vakaları en alışılmadık yollarla araştırmaya devam etmektedir.
Bay Monk Aday ile Tanışıyor (1)
Bölüm 1
/Bay Monk Aday ile Tanışıyor (1)
Yayın Tarihi: 12 Temmuz 2002
Monk, belediye başkan adayı Warren St. Claire'e yapılan bir suikast teşebbüsünü soruştururken vakanın göze görünenden daha fazlasını içerdiğini öğrenir.
Bay Monk Aday ile Tanışıyor (2)
Bölüm 2
/Bay Monk Aday ile Tanışıyor (2)
Yayın Tarihi: 12 Temmuz 2002
Monk, belediye başkan adayı Warren St. Claire'e yapılan bir suikast teşebbüsünü soruştururken vakanın göze görünenden daha fazlasını içerdiğini öğrenir.
Bay Monk ve Medyum
Bölüm 3
/Bay Monk ve Medyum
Yayın Tarihi: 19 Temmuz 2002
Bir medyum olan Dolly Flint eski emniyet müdürünün kayıp eşinin cesedinin yerini bulunca herkes onun imkansız bir işi başardığına inanır. Ancak Monk, psişik güçleri sayesinde cesedin yerini bulduğunu söyleyen medyumun doğruyu söyleyip söylemediğini öğrenmelidir.
Bay Monk Balina Dale ile Tanışıyor
Bölüm 4
/Bay Monk Balina Dale ile Tanışıyor
Yayın Tarihi: 26 Temmuz 2002
Bir yargıç öldürülür, ancak ölmeden polis ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine saldıran şahsın kötü şöhretli suçlu Dale Biederbeck olduğunu söyler. Ancak bir problem vardır, namı diğer Balina Dale 360 kilogramın üzerinde yatalak biridir.
Bay Monk Karnavala Gidiyor
Bölüm 5
/Bay Monk Karnavala Gidiyor
Yayın Tarihi: 02 Ağustos 2002
Stottlemeyer'in polis memuru bir arkadaşı, dönme dolapta işlenen bir cinayetle ilgili suçlanmaktadır. Bu arada Monk, Stottlemeyer'i eski görevine dönmesi için ikna etmeye çalışır.
Bay Monk Akıl Hastanesine Gidiyor
Bölüm 6
/Bay Monk Akıl Hastanesine Gidiyor
Yayın Tarihi: 09 Ağustos 2002
Eski eşinin evinde kafası karışmış bir şekilde bulunan Monk, tedbir amaçlı Medford Psikiyatri Enstitüsüne gönderilir. Monk dört yıl önce enstitüde meydana gelen bir cinayetten haberdar olunca kendini bu cinayeti araştırırken bulacaktır.
Bay Monk ve Milyarder Soyguncu
Bölüm 7
/Bay Monk ve Milyarder Soyguncu
Yayın Tarihi: 16 Ağustos 2002
Çok zengin ve ünlü yazılım şirketi sahibi sinemadan çıkan bir çifte saldırır ve boğuşma sırasında vurularak öldürülür. Bütün gözler bu ünlü kişinin garip ölümüne çevrilmişken Stottlemeyer olayı araştırmak için Monk'dan yardım ister.
Bay Monk ve Diğer Kadın
Bölüm 8
/Bay Monk ve Diğer Kadın
Yayın Tarihi: 23 Ağustos 2002
Monk bir avukatın ölümünü incelerken şüphelilerden birine aşırı ilgi duymaya başlar.
Bay Monk ve Maraton Koşucusu
Bölüm 9
/Bay Monk ve Maraton Koşucusu
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2002
San Francisco maratonu sırasında bir kadın öldürülür ve Monk evli olan sevgilisinden şüphelenir. Ancak baş şüpheli maratonda koşmaktadır ve koşu güzergahından hiç ayrılmamıştır.
Bay Monk Tatile Çıkıyor
Bölüm 10
/Bay Monk Tatile Çıkıyor
Yayın Tarihi: 20 Eylül 2002
Benjy, tatildeyken bir cinayete tanık olduğunu iddia eder. Ona tek inanan kişi ise Monk’dur. Ancak Monk’un hayatında gördüğü en temiz olay yeri olduğu ve ortada da bir ceset olmadığı için herkesi ikna etmeleri zor olacaktır.
Bay Monk ve Deprem
Bölüm 11
/Bay Monk ve Deprem
Yayın Tarihi: 04 Ekim 2002
Monk, San Francisco'da ufak bir deprem esnasında işlenen, görünüşte kusursuz bir cinayeti çözmeye çalışırken Sharona'nın hayatı tehlikeye girecektir.
Bay Monk ve Kızıl Saçlı Yabancı
Bölüm 12
/Bay Monk ve Kızıl Saçlı Yabancı
Yayın Tarihi: 11 Ekim 2002
Monk'un en sevdiği şarkıcı olan Willie Nelson'ın tur yöneticisini öldürmekle suçlanmaktadır. Monk, onun adını temize çıkarmak için devreye girer.
Bay Monk Okula Geri Dönüyor
Bölüm 1
/Bay Monk Okula Geri Dönüyor
Yayın Tarihi: 20 Haziran 2003
Monk bir öğretmenin saat kulesinden düşmesinin intihar mı, yoksa cinayet mi olduğunu belirlemek üzere bir okulda yedek öğretmen olarak göreve başlar.
Bay Monk Meksika'ya Gidiyor
Bölüm 2
/Bay Monk Meksika'ya Gidiyor
Yayın Tarihi: 27 Haziran 2003
Meksika'da bir arkadaşının üniversite çağındaki oğlu esrarengiz bir şekilde ölünce, belediye başkanı Monk'u araştırması için Meksika’ya gönderir.
Bay Monk Maça Gidiyor
Bölüm 3
/Bay Monk Maça Gidiyor
Yayın Tarihi: 11 Temmuz 2003
Acımasız bir CEO ve karısı endüstri parkında arabalarında vurularak öldürüldüğünde, Monk onların cinayetlerini yıldız bir beyzbol oyuncusunun tek sezonda en çok vuruş sayısı rekorunu elde etme hırsına bağlar.
Bay Monk Sirke Gidiyor
Bölüm 4
/Bay Monk Sirke Gidiyor
Yayın Tarihi: 18 Temmuz 2003
Popüler olmayan bir sirk eğitmeni öldürüldüğünde, Stottlemeyer cinayet silahının da sahibi olan bir hayvan eğitmeninden şüphelenir. Ancak Monk, sirk eğitmeninin akrobat olan ve aynı zamanda keskin nişancı eski karısından şüphelenir.
Bay Monk ve Çok, Çok Yaşlı Adam
Bölüm 5
/Bay Monk ve Çok, Çok Yaşlı Adam
Yayın Tarihi: 25 Temmuz 2003
Stottlemeyer'in evliliği sallantıdadır. Hippi karısı Karen dünyanın en yaşlı insanının ölümünün cinayet olduğunu düşünmektedir. Kocasından bunu araştırmasını istediğinde, Stottlemeyer Monk’un yardımını isteyecektir.
Bay Monk Tiyatroya Gidiyor
Bölüm 6
/Bay Monk Tiyatroya Gidiyor
Yayın Tarihi: 01 Ağustos 2003
Sharona'nın aktris kız kardeşi Gail, bir tiyatro oyunu sırasında rol gereği oyuncu arkadaşını bıçaklar ve aktör sahnede öldür. Gail oyun sırasında kullandığı bıçağın gerçek olduğunu bilmediğini söylese de polisleri kendine inandıramaz. Sharona ve annesi, Gail’in suçsuz olduğunu kanıtlamak için Monk'un yardımını ister.
Bay Monk ve Uyuyan Şüpheli
Bölüm 7
/Bay Monk ve Uyuyan Şüpheli
Yayın Tarihi: 08 Ağustos 2003
Monk, bir adamın kız kardeşini postayla yolladığı bomba ile öldürdüğünden şüphelenir. Tek sorun Monk’un şüphelendiği kişinin uzun süredir komada olmasıdır.
Bay Monk Çapkın ile Tanışıyor
Bölüm 8
/Bay Monk Çapkın ile Tanışıyor
Yayın Tarihi: 15 Ağustos 2003
Ünlü magazin dergisi Sapphire Dergisi'nin yayıncısı, gizemli bir biçimde öldürülünce bütün deliller eş değiştirme partileri ile ünlü Sapphire Köşkü’nü ve derginin sahibi çapkın Dexter Larson’ı işaret eder.
Bay Monk ve 12. Adam
Bölüm 9
/Bay Monk ve 12. Adam
Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2003
Şehirde kol gezen cinayetler silsilesi çözümlenemeyince Monk kurbanlar arasındaki olası bir ilişkiyi araştırmak ve katilin yeni bir cinayet işlemesini önlemek için görevlendirilir.
Bay Monk ve Gazete Satıcısı Çocuk
Bölüm 10
/Bay Monk ve Gazete Satıcısı Çocuk
Yayın Tarihi: 16 Ocak 2004
Kendine gazete getiren çocuk gazetelerini çalmak isteyen bir adam tarafından kapısının önünde öldürülünce, Monk bu şaşırtıcı cinayet ile ilgili ipuçlarını bulmak için gazete sayfalarına baş vurur.
Bay Monk ve Üç Turta
Bölüm 11
/Bay Monk ve Üç Turta
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2004
Monk’un agorafobik abisi Ambrose, Monk’u arayarak yan komşusunun karısını öldürdüğünü ve bunu kanıtlamak için kendisinin yardımına ihtiyaç duyduğunu söyler. Monk bir yandan abisi ile arasını düzeltmeye çalışırken bir yandan da cinayeti araştıracaktır.
Bay Monk ve TV Yıldızı
Bölüm 12
/Bay Monk ve TV Yıldızı
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2004
Monk, popüler bir TV dizisi setini ziyaret ettiği sırada dizinin yıldızının eski karısını öldürdüğünden şüphelenir.
Bay Monk ve Kayıp Büyükanne
Bölüm 13
/Bay Monk ve Kayıp Büyükanne
Yayın Tarihi: 06 Şubat 2004
Bir hukuk öğrencisi, büyükannesini kaçıranları bulması karşılığında Monk'un polis teşkilatında ki eski görevine geri dönmesini sağlamaya söz verir.
Bay Monk ve Yüzbaşının Karısı
Bölüm 14
/Bay Monk ve Yüzbaşının Karısı
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2004
Yüzbaşı Stottlemeyer'in karısı bir trafik kazası sonucu komaya girer. Yüzbaşı karısının sendika arasındaki çatışmanın kurbanı olduğunu düşünmektedir. Yüzbaşının kariyerine mal olacak bir hata yapmasını önlemek için Monk kazayı soruşturmaya başlar.
Bay Monk Evleniyor
Bölüm 15
/Bay Monk Evleniyor
Yayın Tarihi: 27 Şubat 2004
Randy'nin annesi antika satıcısı olan biri) ile evlendiğinde, Randy yeni üvey babasından şüphelenir ve Monk'dan onu araştırmasını ister.
Bay Monk Manhattan'da
Bölüm 1
/Bay Monk Manhattan'da
Yayın Tarihi: 18 Haziran 2004
Monk, arkadaşları ile eşinin cinayetini araştırmak üzere New York'a gider. Ziyaretleri sırasında bir büyük elçi öldürülür. Yüzbaşı Stottlemeyer New York polisine büyük elçinin cinayetini çözmelerine yardım etmeleri karşılığında Monk'un eşinin cinayet şüphelisi hakkındaki bilgilere erişim izni isteyecektir.
Bay Monk ve Panik Odası
Bölüm 2
/Bay Monk ve Panik Odası
Yayın Tarihi: 25 Haziran 2004
Bir müzik yapımcısı içeriden kitlenmiş panik odasında sırtından vurulmuş olarak bulunur. Cinayetin tek şüphelisi ise maktulün evcil şempanzesi Darwin’dir.
Bay Monk ve Elektrik Kesintisi
Bölüm 3
/Bay Monk ve Elektrik Kesintisi
Yayın Tarihi: 09 Temmuz 2004
Şehrin genelinde yaşanan elektrik kesintisi sırasında üç kişi öldürülür. Monk ve arkadaşları FBI'ın da yardımıyla olayı araştırmaya başlar.
Bay Monk Kovuluyor
Bölüm 4
/Bay Monk Kovuluyor
Yayın Tarihi: 16 Temmuz 2004
Monk’a karşı kin besleyen yeni emniyet müdürü Monk’un özel dedektiflik lisansını iptal eder. Monk lisansını geri alabilmek için acımasız bir katilin peşine düşecektir.
Bay Monk Mafya Babası ile Tanışıyor
Bölüm 5
/Bay Monk Mafya Babası ile Tanışıyor
Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2004
Bir mafya babası öldürülen yeğeninin katilini bulması için Monk’dan yardım ister. Ancak Monk mafya için çalışmayı istememektedir. Bu sırada mafya babasının peşinde olan FBI ajanı, Monk'a bir teklifte bulunur. Eğer Monk mafya babasının teklifini kabul edip örgüt hakkında casusluk yaparsa, FBI ajanı karşılığında polis teşkilatındaki danışmanlık görevine geri dönmesini sağlayacaktır.
Bay Monk ve Yalancı Çoban
Bölüm 6
/Bay Monk ve Yalancı Çoban
Yayın Tarihi: 30 Temmuz 2004
Sharona hiç kimsenin göremediği kana bulanmış bir adamla birkaç korkutucu ve gizemli karşılaşmanın ardından, kendi akıl sağlığından şüphe etmeye başlar. Sharona kafasını toplamak için izne ayrılınca Monk, Sharona'nın tam zıttı bir hemşire ile baş başa kalır. Sharona'nın bir an önce geri dönmesi için Monk bu gizemli adamı araştırmaya başlayacaktır.
Bay Monk ve Ayın Elemanı
Bölüm 7
/Bay Monk ve Ayın Elemanı
Yayın Tarihi: 06 Ağustos 2004
Bir mağazada uzun zamandan beri Ayın Elemanı seçilen bir çalışan öldürülür. Mağazanın güvenlik şefi ve Monk’un eski ortağı, Monk’dan olayı araştırmasını ister. Monk, diğer çalışanlardan herhangi birinin kurbanın ölmesini isteyip istemediğini anlamak için mağazada çalışmaya başlar.
Bay Monk ve Yarışma Programı
Bölüm 8
/Bay Monk ve Yarışma Programı
Yayın Tarihi: 13 Ağustos 2004
Sharona şehir dışındayken, Trudy'nin babası Dwight, Monk’u bir yarışma programındaki şüpheli olayları araştırması için Los Angeles’a davet eder.
Bay Monk İlacını Alıyor
Bölüm 9
/Bay Monk İlacını Alıyor
Yayın Tarihi: 20 Ağustos 2004
Yüzbaşı Stottlemeyer, görev sırasında vurularak yaralandıktan sonra polis teşkilatı, şehir çapında insan avı başlatır. Yüzbaşının vurulmasıyla beraber obsesif kompulsif bozukluğu artan Monk, semptomlarını hafifletmek için yeni bir ilaç almaya başlar. Ancak aldığı yeni ilaç Monk’un eşsiz vaka çözme yeteneğini köreltir.
Bay Monk ve Kırmızı Ringa
Bölüm 10
/Bay Monk ve Kırmızı Ringa
Yayın Tarihi: 21 Ocak 2005
Sharona, New Jersey'e geri taşınıp eski kocasıyla yeniden evlendiği için, Monk'un yeni bir asistan bulması gerekmektedir. Kendisinden bir olayı aydınlatması için yardım isteyen barmen Natalie Teeger'ın asistanlık işi için mükemmel bir aday olabileceğini düşünen Monk onu işe almadan önce Natalie’nin evine giren iki adamın neden kızı Julie'nin evcil balıklarını çalmaya çalıştığını çözmesi gerekmektedir.
Bay Monk, Kobra'ya Karşı
Bölüm 11
/Bay Monk, Kobra'ya Karşı
Yayın Tarihi: 28 Ocak 2005
Dövüş sanatçısı Sonny ("Kobra") Chow'un tartışmalı biyografisinin yazarı John Ricca evinde ölü bulunduğunda, tüm kanıtlar altı sene önce ölen Chow'un katil olduğunu göstermektedir.
Bay Monk ve Ormandaki Kulübe
Bölüm 12
/Bay Monk ve Ormandaki Kulübe
Yayın Tarihi: 04 Şubat 2005
Monk bir çete cinayetine tanık oldur. Cinayetten sonra FBI onu tetikçiye karşı ifade verene kadar güvende tutmak için tanık koruma programına alır. Ormandaki ücra bir kulübede Natalie ve Stottlemeyer'in eşlik ettiği Monk, yakındaki bir kulübede işlenen cinayeti araştırmaya başlayacaktır.
Bay Monk Trafikte Kalıyor
Bölüm 13
/Bay Monk Trafikte Kalıyor
Yayın Tarihi: 11 Şubat 2005
Monk, Natalie ve Julie, kaza sonucu kapanan otobanda trafikte sıkışıp kalırlar. Kazanın olduğu yere giden Monk kısa süre sonra trafik sıkışıklığına neden olan devrilmiş arabadaki genç adamın başka bir yerde öldürüldüğünü ve ölümünü kaza gibi göstermek için arabaya yerleştirildiğini anlar.
Bay Monk Vegas'a Gidiyor
Bölüm 14
/Bay Monk Vegas'a Gidiyor
Yayın Tarihi: 18 Şubat 2005
Monk gecenin bir yarısı, bir arkadaşının bekarlığa veda partisi için Disher ile Las Vegas'a giden Stottlemeyer'den telefon alır. Stottlemeyer, zengin bir kumarhane sahibinin karısını öldürdüğüne emindir, ancak kanıtlamak için Monk'un yardımına ihtiyacı vardır.
Bay Monk ve Seçim
Bölüm 15
/Bay Monk ve Seçim
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2005
Kızının okul yönetim kuruluna girebilmek için seçim kampanyası düzenleyen Natalie silahlı saldırıya uğrar. Bunun basit bir seçim kampanyasına karşı yapılmış bir saldırı olmadığını düşünen Monk, faili bulmak için harekete geçer.
Bay Monk ve Diğer Dedektif
Bölüm 1
/Bay Monk ve Diğer Dedektif
Yayın Tarihi: 08 Temmuz 2005
Bir kuyumcu soygunu sırasında güvenlik görevlisi öldürülür ve kuyumcunun müdürü kaçırılır. Olay yerine gelen küçük çaplı özel dedektif, müdürün nerede olduğu da dahil olmak üzere bir dizi dikkat çekici öngörüde bulunur. Monk, daha önceleri kimsenin dikkate almadığı bu dedektifin bir anda kendisinin bile göremediği ayrıntıları fark etmeye başlamasından şüphelenir. Bir yandan olayı çözmeye çalışırken bir yandan da bu dedektifin maskesini düşürmeye çalışacaktır.
Bay Monk Tekrar Eve Dönüyor
Bölüm 2
/Bay Monk Tekrar Eve Dönüyor
Yayın Tarihi: 15 Temmuz 2005
Monk, Cadılar Bayramı öncesinde bir süpermarketin otoparkındaki zırhlı araç sürücüsünün cinayetini araştırırken, Ambrose'dan uzun süredir kayıp olan babalarının eve döneceğini söyleyen bir telefon alır.
Bay Monk Yatağa Düşüyor
Bölüm 3
/Bay Monk Yatağa Düşüyor
Yayın Tarihi: 22 Temmuz 2005
Monk gripten hasta yatarken Natalie, bir davayı araştırmak için kendini tehlikeye atar.
Bay Monk Ofise Gidiyor
Bölüm 4
/Bay Monk Ofise Gidiyor
Yayın Tarihi: 29 Temmuz 2005
Monk, bir garaj görevlisinin ölümüne ve bir borsa analistinin elinin kırılmasına neden olan çifte saldırıyı araştırmak için analistin firmasında kimliğini gizleyerek çalışmaya başlar.
Bay Monk Sarhoş Oluyor
Bölüm 5
/Bay Monk Sarhoş Oluyor
Yayın Tarihi: 05 Ağustos 2005
Monk ve Natalie’nin gittikleri bağ evinde işlenen bir cinayet ikilinin tatillerini suç dolu bir hafta sonuna dönüştürür.
Bay Monk ve Bayan Monk
Bölüm 6
/Bay Monk ve Bayan Monk
Yayın Tarihi: 12 Ağustos 2005
Merhum eşi Trudy'nin hayatta olabileceğini öğrenen Monk işin aslını öğrenmek için harekete geçer.
Bay Monk Düğüne Gidiyor
Bölüm 7
/Bay Monk Düğüne Gidiyor
Yayın Tarihi: 19 Ağustos 2005
Monk, Natalie'nin kardeşinin düğün gününde ortaya çıkan katili düğünü mahvetmeden yakalamaya çalışacak.
Bay Monk ve Küçük Monk
Bölüm 8
/Bay Monk ve Küçük Monk
Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2005
Monk’un çocukluk aşkı gizemli bir cinayetle ile ilgili yardım almak için geldiğinde Monk gençlik yıllarına geri döner ve davayı çözerek çocukluk aşkının kalbini kazanmaya çalışır.
Bay Monk ve Gizli Noel Baba
Bölüm 9
/Bay Monk ve Gizli Noel Baba
Yayın Tarihi: 02 Aralık 2005
Polis merkezindeki Noel partisinde bir detektif, Stottlemeyer'in içmesi için ayarlanmış bir şişe zehirli şarabı içince ölür. Monk katili bulabilecek midir?
Bay Monk Defileye Gidiyor
Bölüm 10
/Bay Monk Defileye Gidiyor
Yayın Tarihi: 13 Ocak 2006
Monk, bir mankenin öldürülmesi ile suçlanan genç bir adamın masum olduğuna inandığı için, lüks moda dünyasına girer.
Bay Monk Kafasını Çarpıyor
Bölüm 11
/Bay Monk Kafasını Çarpıyor
Yayın Tarihi: 20 Ocak 2006
Monk yabancı bir kasabada hafızasını kaybetmiş bir şekilde uyanır. Acaba, kasabada işlenen esrarengiz bir cinayeti çözüp evinin yolunu bulabilecek midir?
Bay Monk ve Yüzbaşı'nın Evliliği
Bölüm 12
/Bay Monk ve Yüzbaşı'nın Evliliği
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2006
Yüzbaşı Stottlemeyer eşi ile ilişkisi olduğuna inandığı bir polisi yumrukladığı için öfke yönetimi kursuna gider.
Bay Monk ve Büyük Ödül
Bölüm 13
/Bay Monk ve Büyük Ödül
Yayın Tarihi: 03 Şubat 2006
Monk ve Natalie kendilerini büyük ödülün beklediği bir elmas soygununu çözmeye çalışır. Fakat ödül yarışında üç ahlaksız rakiple karşı karşıya kalırlar.
Bay Monk ve Astronot
Bölüm 14
/Bay Monk ve Astronot
Yayın Tarihi: 03 Mart 2006
Monk, ünlü bir astronotun eski kız arkadaşını öldürdüğünden şüphelenir. Ancak astronotun cinayet sırasında uzayda olması gibi çok sağlam bir mazereti vardır.
Bay Monk Dişçiye Gidiyor
Bölüm 15
/Bay Monk Dişçiye Gidiyor
Yayın Tarihi: 10 Mart 2006
Teğmen Disher, dişçide anestezi altındayken bir cinayete tanık olduğuna kimse inanmayınca polislikten ayrılır.
Bay Monk ve Aktör
Bölüm 1
/Bay Monk ve Aktör
Yayın Tarihi: 07 Temmuz 2006
Bir filmde Monk’u canlandıracak aktör rolüne hazırlanmak için Monk’u çalıştığı sırada izlemeye başlar. Ancak zamanla rolüne kendini kaptıran aktör Monk'un gerçek hayattaki cinayet soruşturmasına Monk’u rahatsız edecek kadar dahil olacaktır.
Bay Monk ve Çöp Grevi
Bölüm 2
/Bay Monk ve Çöp Grevi
Yayın Tarihi: 14 Temmuz 2006
Sendika başkanının ölümü ile tüm San Francisco'yı etkileyeni çöp grevinin sonlanması tehlikeye girer. Grevi sonlandırmak için, başkanın ölümünün intihar mı yoksa cinayet mi olduğu bulmak Monk'a kalmıştır.
Bay Monk ve Büyük Oyun
Bölüm 3
/Bay Monk ve Büyük Oyun
Yayın Tarihi: 21 Temmuz 2006
Julie'nin basketbol koçu öldürülür. Monk bir yandan cinayeti çözmeye çalışırken bir yandan da yeni koç olarak takımın başına geçer.
Bay Monk Bir Şey Göremiyor
Bölüm 4
/Bay Monk Bir Şey Göremiyor
Yayın Tarihi: 28 Temmuz 2006
Monk itfaiye merkezinde şahit olduğu bir cinayet sonucu kör olur. Ancak kör olmasına karşın hala vakaları çözebildiğini fark eder.
Bay Monk, Özel Dedektif
Bölüm 5
/Bay Monk, Özel Dedektif
Yayın Tarihi: 04 Ağustos 2006
Natalie, Monk'u özel detektiflik yapması için ikna eder. Ancak ilk vakaları olan, görünüşte zararsız ve ufak bir trafik kazası, tehlikeli bir soruşturmaya dönüşür.
Bay Monk ve Sınıf Buluşması
Bölüm 6
/Bay Monk ve Sınıf Buluşması
Yayın Tarihi: 11 Ağustos 2006
Monk üniversitesinin mezunlar toplantısına katılır. Bir yandan eski sınıf arkadaşlarından birine karşı kurulan karmaşık bir cinayet planını ortaya çıkarmaya çalışırken bir yandan da Trudy ile tanıştığı zamanı yad eder.
Bay Monk Yeni Bir Psikiyatrist Bulur
Bölüm 7
/Bay Monk Yeni Bir Psikiyatrist Bulur
Yayın Tarihi: 18 Ağustos 2006
Yanında çalışan temizlikçi kadın öldürülünce, Dr.Kroger çalışmayı bırakır. Doktorunun tekrar çalışmaya başlaması için Monk'un cinayeti çözmesi gerekmektedir.
Bay Monk Rock Konserine Gidiyor
Bölüm 8
/Bay Monk Rock Konserine Gidiyor
Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2006
Monk, Stottlemeyer'in oğlunu bulmak için bir rock konserine gider ve kendini bir cinayet soruşturmasının ortasında bulur.
Bay Monk Babasıyla Tanışıyor
Bölüm 9
/Bay Monk Babasıyla Tanışıyor
Yayın Tarihi: 17 Kasım 2006
Monk'un kamyon şoförü olan babası Jack, Noel zamanı şehre gelir. Monk, çok tuhaf bir gizemle karşılaşacakları kamyon yolculuğunda ona eşlik edecektir.
Bay Monk ve Cüzzamlı
Bölüm 10
/Bay Monk ve Cüzzamlı
Yayın Tarihi: 22 Aralık 2006
Cüzzam hastası kayıp bir milyoner Monk'u işe almak için saklandığı yerden çıkar ve Monk bir anda kendini klasik Hollywood kara filmlerine taş çıkartan karanlık bir cinayet komplosu içinde bulur.
Bay Monk Arkadaş Ediniyor
Bölüm 11
/Bay Monk Arkadaş Ediniyor
Yayın Tarihi: 19 Ocak 2007
Hal adında eğlence düşkünü bir adam Monk'a rastlar ve ikisi bir anda arkadaş olur. Monk hayatında ilk defa bir arkadaş bulmuş gibidir. Ama Hal'in acaba arkadaş olmaktan başka niyeti mi vardır?
Bay Monk Hizmetinizde
Bölüm 12
/Bay Monk Hizmetinizde
Yayın Tarihi: 26 Ocak 2007
Natalie, anne ve babasının zengin komşularının ölümü arkasında başka şeyler olabileceğinden şüphelenince, Monk uşak rolünde gizlice ölümlerini araştırmaya başlar.
Bay Monk Yayında
Bölüm 13
/Bay Monk Yayında
Yayın Tarihi: 02 Şubat 2007
Monk ve Natalie, popüler bir radyo programcısının karısını öldürdüğünden şüphelenir. Ancak cinayet sırasında radyo programcısı canlı yayındadır.
Bay Monk Bir Çiftliği Ziyaret Ediyor
Bölüm 14
/Bay Monk Bir Çiftliği Ziyaret Ediyor
Yayın Tarihi: 09 Şubat 2007
İntihar etmiş olan amcasından bir çiftlik miras kalınca Randy polislikten ayrılıp çiftlik hayatı sürmeye karar verir. Ancak Randy çok geçmeden amcasının öldürülmüş olduğundan şüphelenir ve Monk'dan soruşturmaya yardımcı olmasını ister.
Bay Monk ve Kesinlikle, Kesinlikle Ölü Adam
Bölüm 15
/Bay Monk ve Kesinlikle, Kesinlikle Ölü Adam
Yayın Tarihi: 23 Şubat 2007
Esrarengiz "Altı Yöntemli Katil" San Francisco'da eylemlerine başladığında, katilin izini süren, Monk'un detektiflik becerileri federal bir ajanın gösterişli adli tıp teknolojisi ile yarışa girer.
Bay Monk ve En Büyük Hayranı
Bölüm 1
/Bay Monk ve En Büyük Hayranı
Yayın Tarihi: 13 Temmuz 2007
Marci Maven tuhaf bir suçla suçlandığında, yardım için hayattaki en büyük saplantısı olan Adrian Monk'dan yardım ister.
Bay Monk ve Rapçi
Bölüm 2
/Bay Monk ve Rapçi
Yayın Tarihi: 20 Temmuz 2007
Monk cinayet ile suçlanan ünlü bir rap yıldızının adını temize çıkarmak için işe alır.
Bay Monk ve Çıplak Adam
Bölüm 3
/Bay Monk ve Çıplak Adam
Yayın Tarihi: 27 Temmuz 2007
Monk, çıplaklar kampında bir cinayeti araştırmak için çağrıldığında çıplaklara karşı önyargısıyla yüzleşmek zorundadır.
Bay Monk ve Kötü Kız Arkadaş
Bölüm 4
/Bay Monk ve Kötü Kız Arkadaş
Yayın Tarihi: 03 Ağustos 2007
Monk, Stottlemeyer'in kız arkadaşından bir cinayet dolayısıyla şüphelenince Stottlemeyer ile olan arkadaşlığı sınanır.
Bay Monk ve Cinsel Eğitim
Bölüm 5
/Bay Monk ve Cinsel Eğitim
Yayın Tarihi: 10 Ağustos 2007
Monk, Julie'nin aşk hayatında yardım ederken bir yandan da karısını öldürdüğünü düşündüğü adamın suçluluğunu ispat etmeye çalışır.
Bay Monk ve Gömülü Hazine
Bölüm 6
/Bay Monk ve Gömülü Hazine
Yayın Tarihi: 17 Ağustos 2007
Monk psikiyatristinin oğluna gömülü bir hazineyi bulması konusunda yardımcı olurken, kendini bir anda tehlike içinde bulur.
Bay Monk ve Deli Fişek
Bölüm 7
/Bay Monk ve Deli Fişek
Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2007
Frisco Fly adında ki "deli fişek"'in ezeli rakibi Harold Krenshaw olduğunu öğrenen Monk'un dünyası alt üst olur.
Bay Monk ve Yanlış Adam
Bölüm 8
/Bay Monk ve Yanlış Adam
Yayın Tarihi: 07 Eylül 2007
Monk'un yıllar önce mahkum ettirdiği bir adamın yeni DNA delilleri sayesinde masum olduğu ortaya çıkınca, Monk ona hayatını yeniden kurması için yardımcı olur.
Bay Monk Bütün Gece Ayakta
Bölüm 9
/Bay Monk Bütün Gece Ayakta
Yayın Tarihi: 14 Eylül 2007
Uykusuzluk çeken Monk gece yarısı dışarı yürüyüşe çıkar ve bir cinayetle karşılaşır.
Bay Monk ve Noel Baba'yı Vuran Adam
Bölüm 10
/Bay Monk ve Noel Baba'yı Vuran Adam
Yayın Tarihi: 07 Aralık 2007
Monk, Noel Baba kıyafeti giymiş birini vurunca bir anda toplumdan dışlanır. Monk, Noel zamanı işleneceğini düşündüğü büyük bir suçu önleyerek adını temize çıkarmaya çalışacaktır.
Bay Monk Tarikata Katılıyor
Bölüm 11
/Bay Monk Tarikata Katılıyor
Yayın Tarihi: 11 Ocak 2008
İşlenen bir cinayet çözmek için bir tarikatın içine sızan Monk karizmatik tarikat liderinin büyüsüne kapılır.
Bay Monk Bankaya Gidiyor
Bölüm 12
/Bay Monk Bankaya Gidiyor
Yayın Tarihi: 18 Ocak 2008
Monk'un değerli bazı eşyalarının bulunduğu kiralık kasası soyulunca, Monk bankasında güvenlik görevlisi rolünde gizlice soygunu araştırmaya başlar.
Bay Monk ve Üç Julie
Bölüm 13
/Bay Monk ve Üç Julie
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2008
Julie adını taşıyan kadınları öldüren katil, kızının adı Julie olan Natalie'yi çok tedirgin etmektedir. Katili biran önce bulmak için Monk harekete geçer.
Bay Monk Başyapıtını Resmediyor
Bölüm 14
/Bay Monk Başyapıtını Resmediyor
Yayın Tarihi: 01 Şubat 2008
Monk yeni bir hobi edinmiştir – resim yapmak – ve beklenmedik bir şekilde yaptığı bütün resimleri almaya istekli ateşli bir hayranı ortaya çıkar.
Bay Monk Kaçıyor (1)
Bölüm 15
/Bay Monk Kaçıyor (1)
Yayın Tarihi: 15 Şubat 2008
Monk küçük bir kasabada cinayetten tutuklanır. Ancak adını temize çıkarmak için firar etmeye karar verir.
Bay Monk Ev Alıyor
Bölüm 1
/Bay Monk Ev Alıyor
Yayın Tarihi: 18 Temmuz 2008
Yeni komşusunun gürültüsünden bunalan Monk taşınmaya karar verir.
Bay Monk ve Dahi
Bölüm 2
/Bay Monk ve Dahi
Yayın Tarihi: 25 Temmuz 2008
Monk, karısını öldürdüğünden şüphelenilen usta bir satranç oyuncusu ile zeka yarışına girer.
Bay Monk ve Piyango Heyecanı
Bölüm 3
/Bay Monk ve Piyango Heyecanı
Yayın Tarihi: 01 Ağustos 2008
Natalie, Kaliforniya'nın yeni piyango kızı olunca Monk, Natalie'nin şöhretini biraz kıskanmaya başlar. Fakat piyango makinesinin hileli olduğu anlaşılınca, Natalie kendini büyük bir skandalın ortasında bulur.
Bay Monk Yumruk Atıyor
Bölüm 4
/Bay Monk Yumruk Atıyor
Yayın Tarihi: 08 Ağustos 2008
Monk’un polis teşkilatında danışman olarak çalışmaya devam etmesi için yapılacak fiziksel testten geçmesi gerekmektedir. Bu sırada ağır sıklet bir boksör unvan maçından günler önce saldırıya uğrar. Monk, boksörün testi geçmesi için kendisine yardım etmesi karşılığında saldırganı bulmayı kabul eder.
Bay Monk Su Altında
Bölüm 5
/Bay Monk Su Altında
Yayın Tarihi: 15 Ağustos 2008
Monk ve Natalie, Mitch'in eski arkadaşlarından biri tarafından, tatbikat öncesinde donanma denizaltısında kilitli bir odada intihar ettiği düşünülen komutan muavininin şüpheli ölümünü araştırması istenir.
Bay Monk Aşık Oldu
Bölüm 6
/Bay Monk Aşık Oldu
Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2008
Monk, cinayet ile suçlanan bir kadına aşık olur. Kadının suçunu itiraf etmesine ve tüm güçlü delillere karşın Monk, onun masum olduğunu düşünmektedir.
Bay Monk'un 100. Vakası
Bölüm 7
/Bay Monk'un 100. Vakası
Yayın Tarihi: 05 Eylül 2008
TV haber programı InFocus, Monk'un bir seri katili yakaladığı yüzüncü davasını programına taşır. Ancak Monk, programı izledikten sonra seri katilin bazı kurbanlarının başka bir katil tarafından öldürülmüş olabileceğinden şüphelenmeye başlar.
Bay Monk Hipnotize Ediliyor
Bölüm 8
/Bay Monk Hipnotize Ediliyor
Yayın Tarihi: 12 Eylül 2008
Monk, OKB'sinin tedavisi için hipnotik terapiye girmeyi kabul eder ve bir anda altı yaşında bir çocuk gibi davranmaya başlar.
Bay Monk ve Mucize
Bölüm 9
/Bay Monk ve Mucize
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2008
Üç evsiz adam, arkadaşlarının öldürüldüğünü kanıtlaması için Monk’dan yardım ister. Bu sırada Stottlemeyer’ın korkunç ağrıları mucizevi olduğu söylenen bir manastır çeşmesinden su içtikten sonra aniden geçer.
Bay Monk'un Diğer Kardeşi
Bölüm 10
/Bay Monk'un Diğer Kardeşi
Yayın Tarihi: 09 Ocak 2009
Monk'un suçlu üvey kardeşi Jack Jr. hapishaneden kaçar ve Monk'un evine izinsiz girer. Hapishanede öldürülen kütüphane çalışanının cinayetinin sorumlusu olmadığını kanıtlaması için Monk’u kandırır.
Bay Monk Tekerlekli Sandalyede
Bölüm 11
/Bay Monk Tekerlekli Sandalyede
Yayın Tarihi: 16 Ocak 2009
Natalie, bir biyoteknoloji kuruluşunun icra kurulu başkanının bisikletini bir hırsızın çalmasına bilmeyerek yardımcı olunca, Monk'u bu "kolay" vakayı çözmeye ikna eder. Ancak Monk bu hırsızın ne denli tehlikeli olduğunu zor yoldan öğrenir.
Bay Monk ve İyi Kalpli Kadın
Bölüm 12
/Bay Monk ve İyi Kalpli Kadın
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2009
Monk, tuhaf eşyaların sergilendiği bir müzedeki cinayeti soruştururken, yaşlıca ve candan bir kadınla arkadaş olur. Fakat bu arkadaşlıkta bir bit yeniği olduğu şüphesinden bir türlü sıyrılamaz.
Bay Monk Playofflara Katılıyor
Bölüm 13
/Bay Monk Playofflara Katılıyor
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2009
Monk’un elinde yılın en büyük futbol maçına iki bilet vardır ve maça Stottlemeyer’ı götürmeye karar vermiştir. Maç günü stad otoparkında büyük bir patlama olur. Stottlemeyer’ı olayı çözmeyi görevde ki polislere bırakıp stadda maçı izlemek istesede Monk olayı araştırmakta ısrar eder.
Bay Monk ve Zorba
Bölüm 14
/Bay Monk ve Zorba
Yayın Tarihi: 06 Şubat 2009
Monk'u çocukluk döneminde terörize etmiş bir zorba, karısının kendisini aldattığından şüphe duymaktadır ve Monk’u karısını takip etmesi için tutar. Adamın haklı olduğunu ispat etmek için Monk işi zevkle kabul eder. Ancak bir anda zorba cinayet ile suçlanınca iş Monk için daha da zevkli bir hale gelir.
Bay Monk ve Sihirbaz
Bölüm 15
/Bay Monk ve Sihirbaz
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2009
Monk'un üst kat komşusu Kevin Dorfman, sihirbaz olarak sahneye ilk çıktığı gecenin sonunda boğularak öldürül. Monk, başka bir sihirbazdan şüphelenmektedir.
Bay Monk'un Favori TV Şovu
Bölüm 1
/Bay Monk'un Favori TV Şovu
Yayın Tarihi: 07 Ağustos 2009
Monk'un çocukken en sevdiği TV şovunun yıldızının hayatına kastedilince Monk, onun koruma görevlisi olur.
Bay Monk ve Yabancı Adam
Bölüm 2
/Bay Monk ve Yabancı Adam
Yayın Tarihi: 14 Ağustos 2009
Monk, sansasyon yaratan bir cinayeti araştırdığı sırada evinin yakınında Afrikalı bir adamla tanışır. Adamın eşinin cinayetini araştırmak için geldiğini öğrenince kendi yaşadıkları aklına gelir ve bu yeni davanın içine çekilir.
Bay Monk ve UFO
Bölüm 3
/Bay Monk ve UFO
Yayın Tarihi: 21 Ağustos 2009
Natalie'nin arabası küçük bir çöl kasabasında bozulur. Araba tamir olana kadar kasabada mahsur kalan Monk ve Natalie, bir kadının çölde öldürülmesinin yakın tarihli bir UFO görülmesiyle bağlantılı olup olmadığını araştıran yerel bir şerife yardım eder.
Bay Monk Başka Biri
Bölüm 4
/Bay Monk Başka Biri
Yayın Tarihi: 28 Ağustos 2009
Bir cinayeti önlemek için Monk, ölü bir kiralık katilin kimliğine bürünür.
Bay Monk Kürsüye Çıkıyor
Bölüm 5
/Bay Monk Kürsüye Çıkıyor
Yayın Tarihi: 11 Eylül 2009
Saldırgan bir savunma avukatı, jüriyi savunduğu cinayet zanlısını beraat ettirmeye ikna etmek için mahkemede Monk'un alışılmadık metotlarını ve fobilerini hedef alır.
Bay Monk ve Eleştirmen
Bölüm 6
/Bay Monk ve Eleştirmen
Yayın Tarihi: 18 Eylül 2009
Natalie, kızının tiyatro oyunculuğunu kötüleyen bir eleştirmenin gösteri sırasında işlenen bir cinayetten sorumlu olduğuna inanır. Monk ise Natalie'nin kızının performansını kötülediği için kafayı eleştirmene taktığını düşünmektedir.
Bay Monk ve Vudu Laneti
Bölüm 7
/Bay Monk ve Vudu Laneti
Yayın Tarihi: 25 Eylül 2009
Vudu büyüsü, üç kişiye gönderilen isimsiz vudu bebeklerin, bu kişilerin açıklanamaz ölümünü doğru bir şekilde tahmin etmesinin tek açıklaması gibi görünmektedir. Dördüncü vudu bebeği Natalie’ye gönderilince Monk, oyuncak bebek dükkanı sahibinden yardım istemeye karar verir.
Bay Monk Grup Terapisine Gidiyor
Bölüm 8
/Bay Monk Grup Terapisine Gidiyor
Yayın Tarihi: 09 Ekim 2009
Monk'un sigorta şirketi özel terapi seanslarının ücretlerini ödemeyi kesince, Monk, Dr. Bell'in grup terapi seansına katılır. Ama görünüşe göre birileri grup terapisine katılanları birer birer öldürmektedir.
Doğum Günün Kutlu Olsun, Bay Monk
Bölüm 9
/Doğum Günün Kutlu Olsun, Bay Monk
Yayın Tarihi: 16 Ekim 2009
Monk, apartman görevlisinin esrarengiz ölümünü soruştururken, Natalie, sürprizlerden nefret eden patronu Monk'a sürpriz bir doğum günü partisi düzenlemeye çalışır.
Bay Monk ve Sharona
Bölüm 10
/Bay Monk ve Sharona
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2009
Sharona, amcasının ani ölümü ile ilgili hukuki işlemleri halletmek için San Francisco'ya döner. Ancak kısa sürede Monk, Sharona’nın amcasının ölümünün anlatılandan farklı olduğunu fark eder. Olayı araştırmaya başladıklarında ise Monk, Natalie'nin ve Sharona'nın çalışma yöntemlerinin çok farklı olduğunu ve bunun kendini çok zorladığını fark eder.
Bay Monk ve Köpek
Bölüm 11
/Bay Monk ve Köpek
Yayın Tarihi: 30 Ekim 2009
Monk, bir köpek sahibinin şüpheli bir şekilde kaybolmasını araştırırken, köpeği isteksizce sahiplenir.
Bay Monk Kampa Gidiyor
Bölüm 12
/Bay Monk Kampa Gidiyor
Yayın Tarihi: 06 Kasım 2009
Monk, polis teşkilatında tekrardan göreve başlamasına karar verecek komitede ki tek ret oyunu veren üyeye yaranmak için komite üyesi ve sorunlu oğlu ile birlikte kampa gider. Ancak doğa çekinmeleri gereken tek şey değildir.
Bay Monk Sağdıç Oluyor
Bölüm 13
/Bay Monk Sağdıç Oluyor
Yayın Tarihi: 13 Kasım 2009
Monk'un, Stottlemeyer'ın düğününü kimin ve neden sabote etmeye çalıştığını bulması gerekmektedir.
Bay Monk ve Rozet
Bölüm 14
/Bay Monk ve Rozet
Yayın Tarihi: 20 Kasım 2009
Monk, sonunda polis teşkilatında ki görevine geri döner ve bir seri katili bulmakla görevlendirilir.
Bay Monk ve Son (Birinci Bölüm)
Bölüm 15
/Bay Monk ve Son (Birinci Bölüm)
Yayın Tarihi: 27 Kasım 2009
Monk, eşinin öldürüldüğü haberini ilk aldığı mekana bir cinayet vakası için çağrılır ve hayatının en önemli soruşturmasına başlar.