Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Instagram'da yeni özellik: Aileler çocuklarını denetleyebilecek - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Sosyal ağ Instagram’ın geçen aylarda ABD'de kullanıma sunduğu “Instagram Aile Merkezi” özelliği Türkiye'de de kullanıma açıldı.

        • 2

          Aile Merkezi özelliği ile birlikte ebeveynler çocukları için yeni denetim mekanizmaları kurma ve sosyal medya denetimi ile ilgili eğitim sahibi olma imkânı elde edecek.

          Ebeveynlerin “Aile Merkezi” özelliğini kullanılabilmesi için çocuklarına onay daveti göndermesi yeterli olacak.

        • 3

          ÇOCUKLAR HESAPLARI ŞİKÂYET ETTİĞİNDE BİLDİRİM GELECEK

          Yeni denetim özellikleri, çocukları bir gönderiyi veya hesabı şikayet ettiğinde, ebeveynlere kimin şikâyet edildiği ve şikâyetin türünün ne olduğuna dair ayrıntılı bilgi edinme imkânı tanıyacak.

        • 4

          Bu sayede ebeveynler, çocuklarının sosyal medya hareketleri üzerinde denetim sağlayabilecek. Getirilen bu düzenlemenin amacı; çocukların sosyal medyayı bilinçli kullanmasını sağlamak.

        • 5

          ÇOCUKLARA KULLANIM SINIRLAMASI GETİRİLEBİLİR

          Ebeveynler yeni özellikle beraber çocuklarının günlük ve haftalık olarak Instagram kullanımını sınırlamak istedikleri belirli saatleri ayarlayabilecekler.

        • 6

          EBEVEYNLER DE EĞİTİM GÖRECEK

          Aile Merkezi özelliğinin içerisinde, ebeveynlerin sosyal medya eğitimi alabileceği birçok makale bulunuyor.

          ParentZone, Media Smarts, Ulusal Medya Okuryazarlığı Eğitimi Derneği ve Siber Zorbalık Araştırma Merkezi gibi kuruluşlar tarafından yayınlanan bu makaleler, ebeveynlere, çevrimiçi güvenlik konularıyla ilgili gençlerle nasıl konuşulacağı hakkında ipuçları verecek.

        • 7

          AMAÇ BASKI KURMAK DEĞİL ÇOCUKLARI KÖTÜ İÇERİKLERDEN KORUMAK

          ConnectSafely.org CEO’su Larry Magid, ebeveyn denetiminin çocuklar tarafından verilecek olan onaya bağlı olmasının çocuk ve ebeveyn arasında bir zorlama ilişkisinden ziyade iş birliğine dayalı bir ilişkiyi teşvik ettiğini ve çocuklar üzerinde bir kontrol mekanizması kurmaktan çok onlara doğru kararlar almaları konusunda rehberlik etmekle ilgili olduğunu ifade etti.

        • 8

          Magid’e göre araçlar, ebeveynlere, gençlerin her hareketini yönetmeden veya ebeveyni aşırı miktarda bilgi ile boğmadan, çocuklarının Instagram’ı nasıl kullandığına dair fikir verecek.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa