Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda yeni görüntü: Sokakta bulunan kadın ağır yaralandı! - Son dakika haberi

        AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi´nde gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' sırasında beyaz bir araç içinde sokağa gelen kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

        DHA'nın haberine göre saldırı anında sokakta bulunan Ebru Güneş başından vurularak ağır yaralandı.

        İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece'de meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yaptı. Yerlikaya, "Bu ana kadar 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı. 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında Kanarya Mahallesi'nde Mardinliler Buluşması etkinliği sırasında meydana gelen ve bir kişinin ağır yaralandığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 17 kişinin gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, "Bildiğiniz üzere, dün Küçükçekmece'de silahlı bir saldırı meydana gelmiş ve saldırıda bir vatandaşımız ağır yaralanmıştır. Saldırıdan hemen sonra emniyet birimlerimiz geniş çaplı tahkikat başlattı ve operasyonlar düzenlemeye başladı. Bu ana kadar 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 şahıs gözaltına alındı. Bunlarla beraber 3 ruhsatsız silah da ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor. Diğer seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin de huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için biz İçişleri Bakanlığı olarak gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle aldık. Almaya da devam ediyoruz. Biz şehir eşkıyalarına, organize suç örgütlerine, halkımızın huzurunu kaçırmaya çalışanlarla milletimizin canına ve malına kasteden suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Halkımızın huzurunu bozanlara asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin huzurunu bozanların huzurunu bozmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, silahlı saldırı ile ilgili olayla bağlantısı olduğu düşünülen 12 şüphelinin gözaltına alındığını, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

        Tunç, açıklamasında "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen;-12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verdi.

        HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

        Ağır yaralanan Güneş'in hayati tehlikesi devam ediyorken olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

        REKLAM

        Görüntülerde çevrede bulunanların silahlı saldırı sırasında kaçtığı ve bir çocuğun eğilerek arabaların arasında kaçarak uzaklaştığı anlar görülüyor.

        "SİLAH SESLERİ DUYDUK"

        Saldırının gerçekleştiği sokakta oturan ve olayı gören Coşkun Yıldız, "Olay yerindeki mahallede oturuyorum, saat 16.30 sıralarında kuvvetli şekilde otomatik tarama silah sesleri duyduk. Dışarıya baktığımızda büyük bir kalabalık, topluluk gördük, içlerinde bir yığın polis, vatandaşlar vardı. Sonra evin önüne baktığımızda genç bir bayanın yaralandığını gördük, müdahale ediyorlardı havlu attık yukarıdan tampon yaptılar, ambulans geldi aldı. Dernekte bir parti konuşması varmış, parti konuşmasının olduğu yere doğru karşı taraftan, ters yönden arabayla geçiyorlar ve o arada bir uzun namlulu bir de silahlarla tarayarak şu istikamete doğru gidiyor. Kadın da zannediyorum şurada bir yerde oturuyormuş kayınpederine gidiyormuş galiba. Karşı taraftan Süleyman Soylu ve yanındaki kalabalık geldi, dernek binasına girdiler. Girişi kapattılar, oradan da girişi kapattılar üç yönlü, buraya kimseyi sokmadılar o anda. Bir saat sonra çıktığımda yukarıya anneme, annem hala kombi patladı zannettim diyor, titriyor." ifadelerine yer verdi.

        "AZ DAHA İLERİ GİTSEM KURŞUN BANA GELİYORDU"

        Marketten alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek için olayın yaşandığı sokağa doğur yürüyen Dürdane Efe ise, "Marketten geliyordum, az daha ileri gitsem kurşun bana geliyordu. Oradan beni bir komşu aldı evine götürdü, ortalık duruluncaya kadar orada kaldım. Korktuk doğrusu, çok korkunç geçti dün" şeklinde konuştu.

         AK Parti seçim çalışmasında silahlı saldırı
        AK Parti seçim çalışmasında silahlı saldırı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa