Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolarda tarihi rekor- 28 Mayıs döviz kuru haberler - Döviz Haberleri

        Dolar kuru, 8.40 - 8.45 aralığında sakin bir hafta izlerken ABD Hazine Bakanı ve Eski Fed Başkanı Janet Yellen'ın faize yönelik açıklamalarıyla 10 kuruş civarında yükseldi.

        ABD Hazine Bakanı Yellen, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Salgına yönelik harcamalar nedeniyle borcumuzun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranında artış oldu. Faiz oranları olağanüstü seviyede düşük. Toparlanmadan sonra bile çoğu ekonomist bunun devam edeceğine inanıyor." ifadelerini kulandı.

        Yellen, bu ay başında "bir noktada faiz artması gerekecek" demiş ve piyasanın verdiği ani tepki sonrası faiz artırımının "öngördüğü ya da önerdiği" bir şey olmadığını ifade ederek piyasayı yumuşatmıştı.

        REKLAM

        ABD 10 yıllık tahvilleri demeç sonrası 1.60 üzerine çıkarken, dolar endeksi de 90 puanı aştı.

        Dolar/TL 8.54'ü gördükten sonra 28 Mayıs sabahına 8.50 üzerinde başladı.

        ABD'de Başkan Joe Biden'ın 1.8 trilyon dolar açık öngörülen 6 trilyon dolarlık yeni bütçeyi bugün açıklayacağına yönelik haberlerle birlikte dolar kuru 8.6096 ile tüm zamanların zirvesine ulaştı. Euro/TL de 10.46'yı aştı. Gram altın fiyatı da kur etkisiyle 521 TL üzerinde

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 19/11/2023 04:16:31

        ABD'de haftalık işsizlik maaş başvurularının son 1.5 yılın en düşük düzeyine gerilemesi, ekonominin ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzce 6.5 büyümesi ve ekonominin hızlı toparlanarak Fed başta olmak üzere ekonomiye para politikası kanalıyla verilen desteklerin geri çekilmeye beklenenden daha önce başlanacağı beklentisi gelişen ülke kurlarını olumsuz etkiliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa