Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Yılbaşında 22 milyon GB internet - Teknoloji Haberleri

        Türkiye genelinde 25,3 milyon mobil müşterisi bulunan Vodafone’un yılbaşı tatili süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, kullanıcılar 31 Aralık 2022 ve 1 Ocak 2023 tarihlerini kapsayan 2 günde toplam 489 milyon dakika konuştu, 56 milyon SMS gönderdi ve 22 milyon GB mobil internet kullandı.

        MOBİL İNTERNET KULLANIMI YÜZDE 22 ARTTI

        Yılbaşı tatili süresince mobil internet kullanımı geçen yıla göre %22 arttı. Vodafone kullanıcıları, yılbaşında sosyal medya, video ve TV uygulamalarında toplam 17.3 milyon GB, iletişim uygulamalarında ise 1.3 milyon GB kullandı. Yılbaşı tatilinde müşterilerinin sesli görüşme sayısı ise 746 milyon oldu.

        REKLAM

        TOBi VE YANIMDA UYGULAMASINA İLGİ YÜKSEK

        Yapay Zekâ tabanlı kişisel dijital asistan TOBi, 2 günde toplam 850 bini aşkın kullanıcıyla 1.2 milyon sohbet gerçekleştirdi.

        Diğer yandan, 2 günde yaklaşık 7 milyon kullanıcı 18 milyon kez Vodafone Yanımda uygulamasına giriş yaptı.

        EN YOĞUN TRAFİK İSTANBUL'DA

        Yılbaşında en çok konuşan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Kocaeli ve Samsun olurken; en çok mobil internet kullanan iller de sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ,Şanlıurfa, Antalya, Konya, Kocaeli, Adana ve Gaziantep oldu.

        Vodafone’luların yılbaşında en çok aradığı ülkeler ise Almanya, KKTC ve Afganistan olurken, en çok SMS gönderilen ülkeler ise KKTC, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya oldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa