Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa İsrail'de piyasalar karıştı: Tel Aviv Borsası'nda sert düşüş! - Borsa Haberleri

        İsrail'de son yılların en büyük çatışmaları yaşanırken, bu durum pazar günleri işleme açık olan Tel Aviv Borsası'nda sert satışlara yol açtı.

        Hamas'ın silahlı saldırıları sonrası İsrail'in buna karşılık olarak 'savaş durumu' ilan etmesi ve bu 'savaş durumunun' şu an için ne kadar süreceğinin bilinmemesi ekonomiye yönelik endişeleri artırdı.

         Savaş alarmı: İsrail'in saldırıları sürüyor
        Savaş alarmı: İsrail'in saldırıları sürüyor Haberi Görüntüle

        Bunun bir yansıması olarak bugün Tel Aviv Borsası'nda gösterge TA-125 endeksi yüzde 6.7 değer kaybetti. Daha büyük şirketlerin yer aldığı TA-35 endeksi de yüzde 6.5 düşerken, bankacılık endeksindeki düşüş yüzde 8.7'yi buldu.

        'HIZLI TOPARLANMASI ZOR GÖRÜNÜYOR'

        Düşüşle ilgili The Times of Israel'e değerlendirmede bulunan Psagot Investment House Baş Stratejisti Ori Greenfeld bu haftasonu yaşanan çatışmaların finansal piyasalara etkisinin daha önceki yıllarda yaşananlara göre daha sert olabileceğini belirtti.

        Greenfeld "Daha önceki operasyonlarda İsrail ekonomisi büyük bir zarar görmemişti ancak bugün bu fazla iyimser bir senaryo olur. Daha önce yaşanan olaylarda piyasalar 1 veya en fazla 2 günde toparlanmıştı ancak bu sefer yerel piyasanın hızlıca toparlanması zor görünüyor" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa