Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Türkiye’nin Nasıl Yazılır? TDK ile Türkiye’nin Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        TÜRKİYE’NİN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Türkiye’nin kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Türkiye’nin nasıl yazılır? İşte, Türkiye’nin kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TÜRKİYE’NİN DOĞRU YAZILIŞI

        türkiye’nin

        TÜRKİYE’NİN KELİMESİNİN ANLAMI

        Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey yarımkürede, Avrupa ve Asya kıtalarının kesişme noktasında bulunan bir ülke. Ülke topraklarının büyük bir bölümü Anadolu yarımadasında, kalanı ise Balkan Yarımadası’nın uzantısı olan Trakya’da bulunur. Ülkenin üç yanı Akdeniz, Karadeniz ve bu iki denizi birbirine bağlayan Boğazlar ile Marmara Denizi ve Ege Denizi ile çevrilidir. Komşuları Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Nahçıvan (Azerbaycan), KKTC, İran, Irak ve Suriye’dir. Bu kelime genellikle Türkiyenin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkiye’nin şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Türkiye’nin çok güzel turistik mekanları var.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Türkiyenin
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa