Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sten Nasıl Yazılır? TDK ile Sten Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STEN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sten kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sten nasıl yazılır? İşte, Sten kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STEN DOĞRU YAZILIŞI

        sten

        STEN KELİMESİNİN ANLAMI

        Çapı 9 milimetre olan, İngiliz yapısı, hafif, kullanışı kolay bir tür makineli tüfek. Bir tonluk bir kütleye bir saniyede 1 metre hız artışı veren kuvvet ölçü birimi. Bu kelime genellikle siten şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı sten şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sten, kısa menzilli, yüksek atış hızına, kabul edilir derecede hasar gücüne sahip, hareket kabiliyeti yüksek bir silahtır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • siten
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa