Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sperma Nasıl Yazılır? TDK ile Sperma Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SPERMA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sperma kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sperma nasıl yazılır? İşte, Sperma kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SPERMA DOĞRU YAZILIŞI

        sperma

        SPERMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Sperma, bir erkeğin yaklaşık 0,5-5 mililik bir volümde salgıladığı, sperm hücrelerinin taşındığı sperm sıvısıdır. Sperma, erkek organizmanın farklı kısımlarında üretilen proteini, lipid, glikojen, vitamin ve mineralleri içeren çok sayıda hücresel element içerir. Sperma, sindirilmesi mümkün olmayan bir çözelti olarak tasavvur edilir, ancak daha sonra bu hücresel elementlerin çoğunda bulunan ve amino asit içeren zengin proteinler içerir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sperma, diğer sözcüklerle sperm sıvısının çok kısıtlı miktarlarını içerir. Sperm sıvısının içerdiği farklı maddeler, sperm sayısının ve hareket etme kabiliyetinin arttırılmasına yardımcı olur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • siperma
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa