Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Skink Nasıl Yazılır? TDK ile Skink Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SKİNK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Skink kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Skink nasıl yazılır? İşte, Skink kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SKİNK DOĞRU YAZILIŞI

        skink

        SKİNK KELİMESİNİN ANLAMI

        Skink, yani sürüngenler familyasına ait bir canlıdır. Skinklerin en tanıdık özellikleri omurgalarının olmaması ve bunun yerine silindir şeklinde bir vücut yapısına sahip olmalarıdır. Skinklerin birçoğu, kısa, dalgalı ve yuvarlak bir kuyruğa sahiptir. İri gözleri ve iki kulak deliği vardır. Skinkler, çoğunlukla sıcak, kurak veya sporadik alanlarda yaşarlar ve sığ ve çorak yerlerin üstüne tırmanarak tozları yutarlar. Skinklerin çoğu özellikle karışık veya açık arazide yaşarlar. Bazı türlerin büyük kaya ve ağaç kütleleri arasında yaşadığını da biliyoruz. Skinklerin yakalandıktan sonra havaya atıldıklarında, kuyruklarının %25-30’u kopar ve yeniden uzamak için birkaç ay boyunca hareketsiz kalırlar. Çoğu türün yumurtalarını karın bölgelerinde taşırlar ve kabuk bölümleri arasında taşırlar. Bazen toprağın altında oluşturulan bir tane veya çok yumurtalı yuvalar vardır. Skinkler genelde özellikle kızılcık, yonca, küçük karıncalar, kaplumbağalar, tırtıllar, zararlı sürüngenler ve solucanları yerler. Bazı Skink türleri, bazı bitki yaprakları da yiyebilir. Skinklerin ömürleri sunduğu ortam ve beslenme koşullarına göre değişir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Skinkler, çoğu zaman küçük çukurlarda veya yer altında sarkık ağaç dallarının arasında saklanırken de gözlemlenmiştir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıkink
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa