Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Siyahımtırak Nasıl Yazılır? TDK ile Siyahımtırak Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Siyahımtırak kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        SİYAHIMTIRAK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Siyahımtırak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Siyahımtırak nasıl yazılır? İşte, Siyahımtırak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SİYAHIMTIRAK NASIL YAZILIR?

        siyahımtırak

        SİYAHIMTIRAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Siyahımsı anlamına gelen siyahımtırak kelimesi genelde hatalı yazılıyor. Eksik harf kullanarak ve ayrı yazılarak hata yapılır. Bu kelime genellikle siyahımtrak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı siyahımtırak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bu meyveler olgunlaşınca siyahımtırak bir renk alırlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • siyahımtrak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa