Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sarıyer Nasıl Yazılır? TDK ile Sarıyer Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SARIYER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sarıyer kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sarıyer nasıl yazılır? İşte, Sarıyer kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SARIYER DOĞRU YAZILIŞI

        sarıyer

        SARIYER KELİMESİNİN ANLAMI

        Türkiye’nin İstanbul iline bağlı Sarıyer ilçesi, nüfusu ile birlikte İstanbul’un en büyük ilçelerinden biridir. Sarıyer’in Kuzey İstanbul’un deniz fenerleriyle çevrili koyları, sonsuz dolanağıyla muhteşem doğal güzellikleriyle modern yaşamın getirdiği konfora sahip özgün bir yapıya sahiptir. Sarıyer’in yeni ve çağdaş çehresi aynı zamanda 15. yüzyıl İstanbul’una ait kültürel miraslarına sahip olduğu gerçeğiyle de dikkat çekmektedir. Daha kapsamlı bir modern yaşam deneyimini yaşamak ve huzurlu bir ortamda özel ve sosyal yaşamınızı sürdürmek istiyorsanız, Sarıyer sizin için uygun bir tercih olabilir. Ayrıca Sarıyer, tabii ortamının tadını çıkarabileceğiniz yürüyüş yolları, gezi yolları, parkları ve kafeleri ile İstanbul’un en çekici ilçelerinden biridir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İstanbul Boğazı’nın kıyısında karadaki yerli ve turistlerin gözdesi olan Güzelbent adlı yerleşim birimi, Sarıyer’in tüm etkinlikler için birçok müze, konsepti ve tarihi yerler ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Sarıyer
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa