Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sarısabır Nasıl Yazılır? TDK ile Sarısabır Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SARISABIR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sarısabır kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sarısabır nasıl yazılır? İşte, Sarısabır kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SARISABIR DOĞRU YAZILIŞI

        sarısabır

        SARISABIR KELİMESİNİN ANLAMI

        Zambakgillerden, sıcak bölgelerde yetişen, yaprakları oldukça yüksek bir sapın tepesinde rozet biçiminde toplanmış olan, liflerinden halat yapılan bir süs bitkisi; azvay (Aloe vera). Bu bitkinin etli ve kalın yapraklarından çıkarılan, kırmızımtırak esmer renkli, hekimlikte ve boyacılıkta kullanılan bir madde anlamına gelir. Bu kelime genellikle sarı sabır şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı sarısabır şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sarısabır bitkisinin yapraklarından çıkan jelin şifa özelliği bulunmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sarı sabır
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa