Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Saraçhane Nasıl Yazılır? TDK ile Saraçhane Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SARAÇHANE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Saraçhane kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Saraçhane nasıl yazılır? İşte, Saraçhane kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SARAÇHANE DOĞRU YAZILIŞI

        saraçhane

        SARAÇHANE KELİMESİNİN ANLAMI

        “Saraçhane” kelimesinin doğru yazılışı “Saraçhane” şeklindedir.  At takımları, araba koşumları, deriden ve meşinden eşya yapılan ve satılan yer. Bu kelimenin etimolojik kökeni Arapça’dır. “Saraç” kelimesi, dericilik veya deri işleri ile uğraşan kişiyi ifade eder. “Hane” ise “ev” anlamına gelir. Sonuç olarak “Saraçhane” kelimesi, dericilik veya deri işleriyle uğraşan kişilerin evi veya dükkanı anlamına gelir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Küçük oğlunu saraçhanede bulunan ustalara emanet etti.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • saraç hane
        • saracane
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa