Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Rötuşlama Nasıl Yazılır? TDK ile Rötuşlama Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Rötuşlama kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        RÖTUŞLAMA TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Rötuşlama kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Rötuşlama nasıl yazılır? İşte, Rötuşlama kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖTUŞLAMA NASIL YAZILIR?

        rötuşlama

        RÖTUŞLAMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Dilimizde bazı harflerin aynı kelimede olması halkımızın zor okumasına neden olur. Okuduğu gibi de yazmayı tercih ederler. Bu yüzden rötuşlamak işi onlamına gelen rötuşlama kelimesi sıkça yanlış yazılmaktadır. Bu kelime genellikle rotuşlama, rötüşleme şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı rötuşlama şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Rötuşlama ile fotoğrafınızda doğal ve güzel bir görünüm ortaya çıkar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rotuşlama
        • rötüşleme
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa