Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Röportaj Yapmak Nasıl Yazılır? TDK ile Röportaj Yapmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RÖPORTAJ YAPMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Röportaj Yapmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Röportaj Yapmak nasıl yazılır? İşte, Röportaj Yapmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖPORTAJ YAPMAK DOĞRU YAZILIŞI

        röportaj yapmak

        RÖPORTAJ YAPMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Gazete, dergi, radyo veya televizyonda yayımlanmak üzere bir konuda bir kimseye sorular sorarak bilgi almak ve fikrini öğrenmek.Günümüzde, sosyal medyanın ve dijital araçların artmasıyla, herkes her şey hakkında röportaj yapabilme imkanına sahip. Röportaj yapmak, gerçek yaşamları sorgulamak, insanların anlatmak istediği hikayeleri derinlemesine çözümlemek ve dinlemek için önemli bir araç. Röportaja konu olan kişi, belirli bir konu veya sorular hakkında açıkça cevap vermekle yükümlüdür. Röportajlar tamamen veri toplayan ve görüş alan insanlar arasındaki etkileşim sürecinden oluşur. Röportaj, gelecekte kullanılacak olan ve kişilere konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayacak olan bilgileri kaydetme aracıdır. Röportajlar toplumsal bir çalışma aracı olarak da kullanılabilir. Örneğin; bir topluma, çevresine, yaşam biçimleri ve alışkanlıkları hakkında daha derinbilgili olmak veya bazı kararlar almak için röportaj yapılabilir. Bir röportaj yapmak için, dikkatli dinleme yeteneği, soru sorma becerisi ve nitelikli veri toparlama kapasitesi gereklidir.Koruma aracı anlamına gelir. Bu kelime genellikle röpörtaj yapmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı röportaj yapmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ünlü şarkıcı ile röportaj yapmak için çok uğraştım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • röpörtaj yapmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa