Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Reisülküttap Nasıl Yazılır? TDK ile Reisülküttap Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REİSÜLKÜTTAP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Reisülküttap kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Reisülküttap nasıl yazılır? İşte, Reisülküttap kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REİSÜLKÜTTAP DOĞRU YAZILIŞI

        reisülküttap

        REİSÜLKÜTTAP KELİMESİNİN ANLAMI

        XVII. yüzyıla kadar Osmanlılarda padişah divanı katiplerinin başı; reis efendi. 2. isim Tanzimattan önce Osmanlı Devleti’nin Dışişleri Bakanı. Bu kelime genellikle reüsülküttap şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı reisülküttap şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Reisülküttap Mustafa Efendi, İstanbul’a gelen alimlerin yanı sıra. İslam dünyasına yaptığı seyahatlerinde birçok alimle irtibat kurmuştur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reüsülküttap
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa