Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Planlı Nasıl Yazılır? TDK ile Planlı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLANLI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Planlı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Planlı nasıl yazılır? İşte, Planlı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLANLI DOĞRU YAZILIŞI

        planlı

        PLANLI KELİMESİNİN ANLAMI

        Planlı; herhangi bir işin baştan sona uygun bir şekilde yapılmasında kullanılan akılda tutma, organize etme, öngörme ve kontrol etme stratejilerinin her biri olarak tanımlanır. Planlı olmak, kişinin belli hedeflere ulaşmak için gerekli adımları gerçekleştirmeyi sağlar. Stratejiler ve uygulamalar sayesinde, kendinize mümkün olan her türlü konuda hedef ve arzular belirleyebilirsiniz. Planlı olmak, özellikle çok meşgul olan kişiler için çok önemlidir. Bir planı hayata geçirebilmek için, harekete geçebilmek ve harekete geçmeyi sürdürebilmek çok önemlidir. Planlılıkla, kişi her gün kendine belirlediği hedefleri gerçekleştirmeyi ve bunun için gerekli adımları atmayı öğrenebilir. Aynı zamanda, planlılık, insanların önlerine çıkan zorlukları daha kolay aşmalarını da sağlar. Planlı olmak tamamen kişinin kendine söz verdiği ve sonuçlarını uygun şekilde gözlemleyebileceği bir yoldur.Bu kelime genellikle pilanlı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı planlı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Okulla anlaşıp genç atletizm takımını planlı şekilde hazırlamaya bakmalı.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pilanlı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa