Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Plaket Nasıl Yazılır? TDK ile Plaket Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLAKET NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Plaket kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Plaket nasıl yazılır? İşte, Plaket kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLAKET DOĞRU YAZILIŞI

        plaket

        PLAKET KELİMESİNİN ANLAMI

        Plaket; genellikle metal yüzeylerde işlenmiş, altın, gümüş, bronz gibi metallerden yapılmış ve çeşitli nedenlerle verilen özel ödüllerin sembolü olarak çoğunlukla kullanılan üzerinde yazı, resim ve tasvirlerin işlenmiş olan küçük bir disk şeklindeki takıdır. Plaketler belirli başarılara, olaylara ve kişilere özel olarak verilen ödüller olarak kullanılır ve özellikle kültür, spor gibi etkinliklerde, sıradan kişiler için de kullanılan özel kutlamalarda veya belirli anlam ve ödülleri sembolize etmek için düzenlenen etkinliklerde kullanılır. Plaketler çoğunlukla kültür, spor, tarih, sanat, hukuk ve bilim alanlarındaki ödülleri, ünvanları, projeleri ve başarıları simgelemek için kullanılır.  Bu kelime genellikle pilaket şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı plaket şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Plaketler, tarihsel ödülleri, ödülü verilen kişi ya da grup tarafından verilen anıları, başarıları ve onurunu simgelemek için de kullanılır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pilaket
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa