Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Perforaj Nasıl Yazılır? TDK ile Perforaj Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PERFORAJ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Perforaj kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Perforaj nasıl yazılır? İşte, Perforaj kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PERFORAJ DOĞRU YAZILIŞI

        perforaj

        PERFORAJ KELİMESİNİN ANLAMI

        Perforaj, teknolojik olarak kaya ve toprak kesim işlerinde kullanılan, su, gaz ve diğer sıvıların çıkarılmasında kullanılan bir sondaj tekniğidir. Bir perforaj, kaya veya toprağı kaya sondajından çok daha çabuk kesebilen, elektrikli ya da benzinli bir matkap tarafından gerçekleştirilir. Matkap, sondaj deliğinin kenarında özel olarak tasarlanmış ucuyla, ağırlıklu bir delme tekerleğiyle sarılmış takım çokluklarını kullanır. Yüksek hızda döndürülen takım uçları, kaya veya toprağı parçalayarak delme işine izin verecek kadar sondaj deliklerinin uzunluğunu ve çapını arttırır. Bu kelime genellikle perporaj şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı perforaj şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Perforaj, inşaat, petrol ve doğal gaz endüstrisi, hidrolik, tüneller, su akışı, ve çeşitli denizaltı kabloların ısıtılması gibi konularda sıklıkla kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • perporaj
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa