Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pamukçu Nasıl Yazılır? TDK ile Pamukçu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PAMUKÇU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pamukçu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pamukçu nasıl yazılır? İşte, Pamukçu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PAMUKÇU DOĞRU YAZILIŞI

        pamukçu

        PAMUKÇU KELİMESİNİN ANLAMI

        Pamuk yetiştiren kimse. Pamuk alıp satan kimse. Pamukçu, dokuma ve iplik üretmek amacıyla yüzyıllardır geleneksel olarak Türkiye’de kullanılan bir meslektir. Pamukçuların üretime başlamadan önce tarladaki pamuk bitkisi toplanır. Toplanan bitkilerden pamuğu özgün bir alet kullanılarak ayrılır. Ayrılan pamukların kırılması ve öğütülmesi gerekir. Sonrasında iplik oluşturmak için tezgahta tel çekilir. Son olarak, dokumacı, dokuma ağılı ya da çekyata tel çekilerek pamuklu dokuma üretilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Pamukçu, üretim için tüm tarlayı hasat etti.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pamukcu
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa