Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Öz Geçmiş Nasıl Yazılır? TDK ile Öz Geçmiş Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ÖZ GEÇMİŞ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Öz Geçmiş kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Öz Geçmiş nasıl yazılır? İşte, Öz Geçmiş kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ÖZ GEÇMİŞ DOĞRU YAZILIŞI

        öz geçmiş

        ÖZ GEÇMİŞ KELİMESİNİN ANLAMI

        Öz geçmiş kelimesi insanın doğduğu andan itibaren yaşadığı güne kadar başına gelen belli başlı evreleri içeren yazıdır. Bu yazıya hayat hikayesi, hayat öyküsü, yaşam öyküsü, hal tercümesi, tercümeihal ve biyografi de denilmektedir. Genellikle bitişik olarak yazılmaktadır ancak bu hatalı bir kullanımdır. Bu kelime genellikle özgeçmiş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı öz geçmiş şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sevdiğim yazarların öz geçmişlerini mutlaka okurum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • özgeçmiş
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa