Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Namünasip Nasıl Yazılır? TDK ile Namünasip Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAMÜNASİP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Namünasip kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Namünasip nasıl yazılır? İşte, Namünasip kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAMÜNASİP DOĞRU YAZILIŞI

        namünasip

        NAMÜNASİP KELİMESİNİN ANLAMI

        Namünasip kelimesi münasip olmayan anlamında kullanılır. Münasip; mahremiyet, gizlilik ve özellikle de dürüstlük gibi kavramlarla ilişkili olan bir sözcük olarak Türkçe’de kullanılmakta. Münasipten kastedilen davranışlar ve konular insanlar arasındaki iletişim, hürmet, güven, saygı, hak ve özgürlükler gibi kavramlarla ilişkilendirilmektedir. Münasip olarak görülen davranışlar beşerin paylaşmış olduğu kültürel değerlere uygunluk göstermesi, güvenli ve dürüst yaklaşımlar içermesi şartıyla ortaya çıkar ve toplumda karşılıklı saygının korunmasını sağlamak amacıyla önemli bir yere sahiptir. Bu kelime genellikle na münasip şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı namünasip şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bazı kimseler, bana müracaat ederek bu namünasip hallerden şikayet ettiler. R. N. Güntekin

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • na münasip
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa