Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müzikhol Nasıl Yazılır? TDK ile Müzikhol Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜZİKHOL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müzikhol kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müzikhol nasıl yazılır? İşte, Müzikhol kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜZİKHOL DOĞRU YAZILIŞI

        müzikhol

        MÜZİKHOL KELİMESİNİN ANLAMI

        Fon müziğinden yararlanılarak eğlenceli, fantezi oyunların oynandığı yer anlamına gelir. Bu kelime genellikle müzik hol, müzikol şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müzikhol şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Müzikhol, müzik çalan bir mekan olarak ifade edilen bir kavramdır. Genellikle eğlence amaçlı gecelerin yapıldığı, çoğunlukla ticari amaçlı kulüpler, barlar ve restoranlar olarak bilinen mekanlardır. Genellikle, müzikhol mekanlarına gittiğinizde, müzik eşliğinde dans edebilir, eğlenceli atmosferleriyle sizi saran mekanlardır. Müzikhol mekanları çoğu zaman, gündüz saatleri ile gece saatleri arasında değişebilir. Bazı müzikhol mekanları, özellikle kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyerek, toplumun sanat ve kültürünü desteklemektedir. Müzikhol mekanları, genel olarak hareketli, eğlenceli ve sosyal olan mekanlardır. Bu mekanlarda, her yaş grubundan insanlar bulunmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • müzik hol
        • müzikol
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa