Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müjdeci Nasıl Yazılır? TDK ile Müjdeci Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜJDECİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müjdeci kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müjdeci nasıl yazılır? İşte, Müjdeci kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜJDECİ DOĞRU YAZILIŞI

        müjdeci

        MÜJDECİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Müjdeci; köken olarak eski Fransızca’dan gelen bir kelimedir. Müjdeci, bildirici, haberci anlamına gelir. Müjdeci, bir mesajın habercisi olarak düşünülebilir. İnsanların çoğu zaman mutluluk ve sevinç duydukları haberleri duyurmak için müjdeci olarak görev yapan kişilere müjdeci denir. Müjdeci, bir beklenen veya önemli gelişmeyi haber vermek için görev alan bir kişidir. Bir müjdeci, önemli etkinlikleri duyurmak veya duyurulacak haberleri aktararak insanları bilgilendirmek için görevlendirilir. Bir müjdeci, bir etkinliğin ya da haberin ne zaman, nerede ve nasıl duyurulacağını belirler ve bu etkinlik ya da haberi herkese duyurur. Müjdeci, bir habere veya etkinliğe karşı ilgi oluşturmak, insanların oraya gitmesini sağlamak veya bir olayın önemini insanlara anlatmak için konuşma yapabilir. Bu kelime genellikle müjüdeci, mücdeci şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müjdeci şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Tüm halk merakla müjdecinin yüzüne bakıyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • müjüdeci
        • mücdeci
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa