Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Muin Nasıl Yazılır? TDK ile Muin Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUİN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Muin kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Muin nasıl yazılır? İşte, Muin kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUİN DOĞRU YAZILIŞI

        muin

        MUİN KELİMESİNİN ANLAMI

        Muin, Arapça’da kullanılan kök bir kelimedir. Kelime “erdem”, “iyilik”, “güzellik” ve “ceza” gibi farklı anlamları ifade eder. Muin, İslam dininin önemli kavramlarından biridir ve İslami hayatın özünü oluşturur. Muin, İslam’da Allah’ın insanlara verdiği öğütleri takip etmeye çalışan kişilere verilen bir isimdir. Muinin, Allah’ın emirlerine itaat etmeyi, güzel ahlak üretmeyi, insanlara yardım etmeyi ve haksızlıkları önlemeyi gerektirdiği söylenir. Muin, Allah’ın hükümlerini ve emirlerini kabul eden ve onları yaşayan kişiye verilen bir isimdir. Muin, İslam’ın esaslarının yaşanmasını gerektiren ve İslami hayatın özünü oluşturan önemli bir kavramdır. Bu kelime genellikle muğin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı muin şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Tanrı muinin olsun.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • muğin
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa