Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Morto Koyu Nasıl Yazılır? TDK ile Morto Koyu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MORTO KOYU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Morto Koyu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Morto Koyu nasıl yazılır? İşte, Morto Koyu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MORTO KOYU DOĞRU YAZILIŞI

        morto koyu

        MORTO KOYU KELİMESİNİN ANLAMI

        Yer adlarında ilk isimden sonra gelen deniz, nehir, göl, dağ, boğaz v.b. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar. Ayrı yazılır. Bu kelime genellikle Morto koyu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Morto Koyu şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Çanakkale tarihi ile ön plana çıktığı, savaş dönemlerinde ciddi terler döküldüğü ve planların yapıldığı Mortu Koyu, oldukça önemli bir yerdir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Morto koyu
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa