Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Milattan Sonra Nasıl Yazılır? TDK ile Milattan Sonra Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Milattan Sonra kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        MİLATTAN SONRA TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Milattan Sonra kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Milattan Sonra nasıl yazılır? İşte, Milattan Sonra kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MİLATTAN SONRA NASIL YAZILIR?

        milattan sonra

        MİLATTAN SONRA KELİMESİNİN ANLAMI

        Miladi zaman başlangıcından bu yana sayılan yıllara göre belirtilen tarih anlamına gelir. İsa’nın doğum günü başlangıç olarak referans alınmıştır. Bu kelime genellikle milattansonra, miğlattan sonra şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı milattan sonra şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Milattan sonra 79 yılında, Roma kenti Pompeii’de meydana gelen volkanik patlama 13 binden fazla insana mezar olmuştu çok sayıda insan ölmüştü.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • milattansonra
        • miğlattan sonra
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa