Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Melaike Nasıl Yazılır? TDK ile Melaike Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MELAİKE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Melaike kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Melaike nasıl yazılır? İşte, Melaike kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MELAİKE DOĞRU YAZILIŞI

        melaike

        MELAİKE KELİMESİNİN ANLAMI

        Melekler demektir. Halk ağzında melek gibi güzel kadın anlamına gelir. Bu kelime genellikle melağike şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı melaike şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Melaike kavramı, İslam inancının yanı sıra, diğer dinlerin de tanrısal varlıkları arasında yer alır ve benzer şekillerde tanımlanırlar. Örneğin, Hristiyanlıkta, melekler Tanrı tarafından gönderilen ve insanları koruyup yönlendiren varlıklardır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • melağike
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa