Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mecmua Nasıl Yazılır? TDK ile Mecmua Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MECMUA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mecmua kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mecmua nasıl yazılır? İşte, Mecmua kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MECMUA DOĞRU YAZILIŞI

        mecmua

        MECMUA KELİMESİNİN ANLAMI

        Mecmua; Arapça’da “toplanmış” anlamına gelen, Osmanlı dönemi edebiyatı ve kültüründe çok sayıda bilim, sanat ve edebiyat eserlerinin bir araya getirildiği, çoğu zaman belli bir temaya göre derlenmiş çalışmalardır. Mecmuada eserlerin seçilmesi ve derlenmesi, çoğu zaman belli bir temaya göre yapılırdı. Mecmualar, genellikle hikaye, masal, şiir, hikaye-i şerif, tasavvuf, hadis, fıkıh gibi konulara ayrılırdı. Mecmualar, Osmanlı devleti döneminde çok önemli bir edebi tür olarak kabul edilir. Mecmualarda çoğu zaman sadece Türkçe değil, aynı zamanda Arapça, Farsça ve Latincede de eserler yer alırdı. Mecmuada yer alan eserler, devletin kültürel ve edebi faaliyetlerinin önemli bir parçası olarak görülür. Bu kelime genellikle mecmuğa şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mecmua şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Mecmuada yer alan eserler, bugün halen çok önemli bir bilimsel kaynak olarak kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mecmuğa 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa