Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Köşe Bucak Kaçmak (Veya Saklanmak) Nasıl Yazılır? TDK ile Köşe Bucak Kaçmak (Veya Saklanmak) Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KÖŞE BUCAK KAÇMAK (VEYA SAKLANMAK) NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Köşe Bucak Kaçmak (Veya Saklanmak) kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Köşe Bucak Kaçmak (Veya Saklanmak) nasıl yazılır? İşte, Köşe Bucak Kaçmak (Veya Saklanmak) kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KÖŞE BUCAK KAÇMAK (VEYA SAKLANMAK) DOĞRU YAZILIŞI

        köşe bucak kaçmak (veya saklanmak)

        KÖŞE BUCAK KAÇMAK (VEYA SAKLANMAK) KELİMESİNİN ANLAMI

        Kimseye görünmek istememek anlamına gelen köşe bucak kaçmak deyimi bazen köşe bucak saklanmak şeklinde de kullanılır. Birinden yada bir şeyden uzak, kimsenin olmadığı yere gitmek anlamında kullanılır. Bu kelime genellikle köşebucak kaçmak (veya saklanmak) şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı köşebucak kaçmak (veya saklanmak) şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Anası köşe bucak kaçıyor, tenha bir yer buldukça hıçkırıyordu.” – Reşat Enis

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • köşebucak kaçmak (veya saklanmak)
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa