Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kompartıman Nasıl Yazılır? TDK ile Kompartıman Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KOMPARTIMAN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kompartıman kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kompartıman nasıl yazılır? İşte, Kompartıman kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KOMPARTIMAN DOĞRU YAZILIŞI

        kompartıman

        KOMPARTIMAN KELİMESİNİN ANLAMI

        Yolcu trenlerinde vagonların bölmelerle ayrılmış bölümlerinden her biri. Kompartımanlar, gemileri daha iyi yönetmek, suyun çeşitli bölgelerde hareket etmesini sağlamak ve gemiyi dengede tutmak için önemli araçlardır. Ayrıca, gemideki zarar görmüş fırtına gibi kötü hava koşullarından korunmayı sağlamak amacıyla da kullanılır. Özellikle gemi sallansa bile, suyun kompartımanlara sızmamasını engellemek için tasarlanmıştır. Kompartımanlar, gemilerin özellikle sağlamlık ve konfor açısından daha güvenli ve rahat olmasını sağladığından, güvenli ve konforlu bir gemi yolculuğu için önemlidir. Bu kelime genellikle kompartıman şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kompartıman şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Yaralı kaymakamla iki emir eri de boş kalan kompartımana rahatça yerleştiler.” – Aka Gündüz

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kompartıman
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa