Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Keçisakalı Nasıl Yazılır? TDK ile Keçisakalı Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Keçisakalı kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KEÇİSAKALI TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Keçisakalı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Keçisakalı nasıl yazılır? İşte, Keçisakalı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KEÇİSAKALI NASIL YAZILIR?

        keçisakalı

        KEÇİSAKALI KELİMESİNİN ANLAMI

        Çayırlarda, nemli yerlerde yetişen, yaprakları mızraksı ve çizgili, çiçekleri mavimtırak veya mor renkte bir tür laden bitkisi anlamına gelir. Bu kelime genellikle keçi sakalı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı keçisakalı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

         Keçisakalı genelde akarsu ve nehir kıyılarında gelişir ve büyür.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • keçi sakalı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa