Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Dış Borç Nasıl Yazılır? TDK ile Dış Borç Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DIŞ BORÇ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Dış Borç kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Dış Borç nasıl yazılır? İşte, Dış Borç kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DIŞ BORÇ DOĞRU YAZILIŞI

        dış borç

        DIŞ BORÇ KELİMESİNİN ANLAMI

        Devletin ya da onun güvencesi altında kamu kuruluşlarının ya da özel kesim kuruluşlarının dış ülkelerden borç olarak aldıkları para anlamına gelir. Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluştu­rulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır. Bu kelime genellikle dışborç şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı dış borç  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • dışborç
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa