Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Deprem Konteyneri Nasıl Yazılır? TDK ile Deprem Konteyneri Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DEPREM KONTEYNERİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Deprem Konteyneri kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Deprem Konteyneri nasıl yazılır? İşte, Deprem Konteyneri kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DEPREM KONTEYNERİ DOĞRU YAZILIŞI

        deprem konteyneri

        DEPREM KONTEYNERİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Doğal afet zamanlarında kullanılmak üzere gereksinim duyulabilecek çadır, battaniye, ilk yardım ve kurtarma malzemelerini barındıran, yerleşim merkezlerinde belirli noktalara konulan özel büyük dolap anlamına gelir. Bu kelime genellikle deprem konteynırı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı deprem konteyneri şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Deprem konteynerı ihtiyaç duyulacak her şeyi barındırıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • deprem konteynırı
        • müddei umumi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa