Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Cumayeri Nasıl Yazılır? TDK ile Cumayeri Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Cumayeri kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        CUMAYERİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Cumayeri kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Cumayeri nasıl yazılır? İşte, Cumayeri kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        CUMAYERİ NASIL YAZILIR?

        cumayeri

        CUMAYERİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Düzce iline bağlı ilçelerden birine verilen isimdir. Özel bir yeri anlattığı için büyük harfle ve bitişik olarak yazılır. Bu kelime genellikle Cuma yeri, cumayeri, cuma yeri şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Cumayeri şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Hafta sonu Cumayeri’ne gidilecek, orda güzel bir piknik yapmayı planlıyoruz.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Cuma yeri
        • cumayeri
        • cuma yeri
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa