Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Bir Tanem Nasıl Yazılır? TDK ile Bir Tanem Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BİR TANEM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Bir Tanem kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Bir Tanem nasıl yazılır? İşte, Bir Tanem kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BİR TANEM DOĞRU YAZILIŞI

        bir tanem

        BİR TANEM KELİMESİNİN ANLAMI

        “Bir tanem” ifadesi, genellikle sevgi gösterisi olarak kullanılan bir Türkçe deyimdir. Bu ifade iki kelimenin birleşiminden oluşur: “bir” ve “tanem”. “Bir” kelimesi Türkçe’nin kökenlerine kadar uzanır ve oldukça basit bir anlamı vardır: tek bir şeyi veya birimini ifade eder. “Tanem” kelimesi ise genellikle bir bütünün parçalarını ifade etmek için kullanılır. “Tane” kelimesi, bireysel bir şeyi veya öğeyi belirtmek üzere kullanılır. “-m” ekini ekleyerek “tanem” haline gelmiş ve bu şekliyle “benimki” anlamına gelir.Bu nedenle “bir tanem” ifadesi genellikle “benim tek bir parçam” anlamına gelir ve genellikle romantik veya ailevi bir bağlamda kullanılır. Bu ifade, bir kişinin başkasına olan sevgisini ve değerini ifade etmek için kullanılır.“Bir tanem” ifadesinin yazımında birleşik ya da ayrı yazım kuralı gereği ayrı yazılır. Her iki kelime de kendi başına anlam taşıdığından ve birleşik bir kelime oluşturmadığından dolayı bu şekilde yazılır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bir tanem… Seni görmeye görmeye görmeyi özledim.” – Yaşar Günaçgün

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • birtanem
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa