Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Beyin Nasıl Yazılır? TDK ile Beyin Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BEYİN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Beyin kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Beyin nasıl yazılır? İşte, Beyin kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BEYİN DOĞRU YAZILIŞI

        beyin

        BEYİN KELİMESİNİN ANLAMI

        Anatomi, gövdebilim terimidir. Kafatasının üst bölümünde bulunan ve beyinzarı ile örtülü olan, iki yarım yuvar biçiminde sinir kütlesinden oluşan, organizmanın işlevlerini denetleyen, duyum ve bilinç merkezi olan organ anlamına gelir. Mecazi anlamda çok iyi eğitim görmüş, bilgi ve düşüncesiyle etkili olan kimse, rahat düşünemez olmak, sersemlemek, bir işin oluş, gidiş biçiminden kötü bir şey sezinleyerek kuşkulanıp huzuru kaçmak anlamına gelir. Bu kelime beyün şekline yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı beyin şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bence o, bu ülkenin beyinlerindendir“

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • beyün
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa