Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ayaküstü Nasıl Yazılır? TDK ile Ayaküstü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        AYAKÜSTÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ayaküstü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ayaküstü nasıl yazılır? İşte, Ayaküstü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AYAKÜSTÜ DOĞRU YAZILIŞI

        ayaküstü

        AYAKÜSTÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        “Ayaküstü” kelimesi Türkçe dilinde sıkça kullanılan bir deyimdir ve “aceleyle, hızlıca, çabucak” anlamına gelir. Doğru yazılışı ise ayrı olarak “ayak” ve “üstü” şeklindedir.Etimolojik olarak, “ayaküstü” kelimesinin kökeni açık değildir. Ancak, “ayak” kelimesi Türkçe kökenli bir kelimedir ve “üstü” kelimesi de “üzerinde, üzerine” anlamına gelir. “Ayaküstü” kelimesi, bu iki kelimenin birleşimiyle oluşmuştur.Türkçe dilinde “ayaküstü” deyimi, bir işi hızlı bir şekilde yapmayı veya kişinin bir mekanda çok kısa bir süre kalmasını ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “Ayaküstü bir kahve içebilir miyiz?” veya “Ayaküstü bir görüşme yapabilir miyiz?” gibi cümlelerde sıkça kullanılır. Kelimenin kullanımı herhangi bir cümlede, işin hızlı ve geçici bir şekilde yapılmasını ifade etmek için kullanılabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bu iş ayaküstü çözülmez.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ayak üstü 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa